Брой 34 (39), 17-02-2012
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

Тайвански фирми проявяват интерес към сътрудничество в областта на туризма


Две бизнес делегации от Тайван ще посетят страната ни през май и юни т.г. За това информираха при посещението си в БТПП представители на представителния офис на Тайпе в Гърция, отговарящ за България.

Председателят на БТПП Цветан Симеонов и зам.-председателят Георги Стоев обмениха идеи за по-активно икономическо сътрудничество с Агнес Хуа-ю Чен, представител, и Си Джей Ло, икономически директор в представителството. В срещата участваха и Литиен Чен, директор на Тайвански търговски център в София, и д-р Андрей Ковачев, ръководител на българската делегация в ЕНП и зам.-председател на Комисията по външните работи в Европейския парламент.

Тайвански фирми проявяват интерес към сътрудничество в областите възобновяеми енергийни източници – фотоволтаични системи, хранително-вкусова промишленост, туризъм.

В България вече работи тайвански инвеститор, изградил соларна станция с мощност 3,4 МW в Угърчин. Това е добър пример за възможностите, предлагани в нашата страна за бизнес в тази област.

В Тайван има интерес към български хранителни продукти – кисело мляко, сирене, вина. Това е област, недостатъчно развита към момента.

Друга перспективна област за сътрудничество е туризмът – културен и зимен. От януари 2001 г., когато влизането на тайвански жители в страни от Шенген се осъществява без виза, пътуванията им са се увеличили с 40%.

По време на срещата бе получена покана български фирми да посетят Тайван, по-специално по време на две специализирани изложения – за храни и напитки през месец юни и за пътувания и туризъм през октомври тази година. БТПП пое ангажимент да информира своите членове за тези възможности.

БТПП и Тайванският търговски център в София си партнират успешно за насърчаване на икономическите връзки между двете страни, бе отбелязано по време на срещата.

 

НОВИНИ ОТ БТПП
Покана за участие в публична дискусия по проектозакона за иновациите
Организатор на дискусията е Съветът по иновации към БТПП Още
Испано-българската камара на търговията, индустрията и туризма кани български фирми на IMEX-IMPULSO EXTERIOR
Изложението ще се проведе на 25-26 април в Мадрид Още
Тайвански фирми проявяват интерес към сътрудничество в областта на туризма
Две бизнес делегации от Тайван ще посетят страната ни през май и юни т.г. Още
ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ/КОНКУРСИ
Оферти за бизнес партньорство
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
ЕС и Китай задълбочават отношенията си
Двете световни сили заздравяват своето партньорство на среща на високо равнище в Пекин Още
Програмата „Understanding China” е отворена за кандидатстване
Могат да се включат организации от ЕС, проявяващи интерес към китайския пазар Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Международно изложение за строителство, строителни материали и технологии в Истанбул