Брой 15 (20), 23-01-2012
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

България ще ползва знанията и експертизата на висококвалифицирани специалисти от СБ и ЕИБ при работата с европроекти

Правителството на България подписа меморандуми за разбирателство, партньорство и оказване на техническа подкрепа във връзка с изпълнението на Структурните инструменти на ЕС със Световната банка и с Европейската инвестиционна банка. С подписването на двата меморандума България си гарантира достъп до знанията, опита и уменията в аналитично-консултантските услуги на най-висококвалифицираните експерти на международните финансови институции.

Официални гости на събитието бяха министър-председателят Бойко Борисов, еврокомисарят по регионална политика Йоханес Хаан, вицепрезидентът на Световна банка за Европа и Централна Азия Филип Льо Уру, вицепрезидентът на Европейска инвестиционна банка Вилхелм Молтерер и вицепрезидентът на Европейската банка за възстановяване и развитие Ян Фишер. От страна на България меморандумите бяха подписани от министъра по управление на средствата от Европейския съюз Томислав Дончев.

Еврокомисарят по регионална политика Йоханес Хаан коментира предложението за намаляване на съфинансирането на проекти по Кохезионния фонд с 5%: „От името на Европейската комисия мога да кажа, че това е един много реалистичен подход. Очакваме приложение, ако наистина в крайна сметка това е в интерес на България, да се намали кофинансирането. Ние, разбира се, ще разгледаме този въпрос в кратки срокове и аз мога да потвърдя, че от политическа гледна точка това е много реалистичен подход и със сигурност ние ще продължим да разглеждаме този въпрос.”

НОВИНИ ОТ БТПП
БТПП издава сертификати за форсмажор
Документите са международно признати Още
Временно управляващият Посолството на Гвинея посети БТПП
В края на март т.г. в Палатата ще се проведе информационен ден за възможностите на правене на бизнес в Гвинея. Още
ЗАКОНОПРОЕКТИ
Проект на нов Закон за туризма е представен за обществено обсъждане
Предложения по проектозакона се приемат в МИЕТ до 1 февруари т.г. Още
ДАНЪЦИ, ТАКСИ, ФИНАНСИ
Указания на НАП за интрастат операторите
Няма годишни декларации по система Интрастат. Съществува понятието годишно задължение по система Интрастат. Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Български фирми могат да участват в Седмата бизнес среща ЕС - Китай
Мотото на срещата е „Сътрудничество на ново ниво: иновации, индустрия и инвестиции” Още