Брой 43 (48), 01-03-2012
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

Русенската търговско-индустриална камара – партньор по проект за трансгранично сътрудничество


На 28 февруари в  гр. Русе беше представен  резултатът от проект за създаване на трансгранична бизнес мрежа от иновации, финансиран в рамките на "Програмата за Трансгранично сътрудничество Румъния - България 2007 - 2013 г.". Бизнес иновационен център "Иннобридж" е единственият по рода си в региона. Той ще  предоставя услуги в полза на предприемачи от България и Румъния. Ще помага за развитието на бизнеса от двете страни на реката с конкретни идеи и добри практики. Услугите са структурирани в две направления - оценка и планиране на жизнеспособността на идеята и подкрепа за реална оценка на пазара.  

БИЦ "Иннобридж" е създал структурна програма за обучение на желаещи на базата на съвременни практики. От основаването си през 2011 г., центърът е обучил 20 предприемачи, като са реализирани 10 идеи. Бизнес иновационният център е сертифициран от Европейската комисия посредством система за придобиване на европейска марка EC BIC.

Партньорите в инициативата са Русенската търговско-индустриална камара, Българо-румънската търговско-промишлена палата и румънската асоциация "Център за консултантски услуги и управление на проекти Европроджект" гр. Слатина окръг Олт.

НОВИНИ ОТ БТПП
Честита Баба Марта !
Анкетно проучване „Предложения за подобряване на бизнес климата през 2012 г. Решения за растеж”
Бизнесът планира растеж основно чрез нови продукти и нови пазари Още
Общо събрание на Турско-българската търговско-индустриална камара
Камарата е активен член на Клуба на смесените палати към БТПП Още
Среща с бъдещия ни посланик в Лондон
БТПП подкрепя политиката на МВнР за икономизиране на дипломацията Още
ДАНЪЦИ, ТАКСИ, ФИНАНСИ
НАП: ДДС декларации и дневници ще се попълват по нов начин
Това e свързано с промени в Правилника за прилагане на Закона за данъка върху добавената стойност, които влизат в сила от началото на март Още
НОВИНИ ОТ БРАНШОВИ ОРГАНИЗАЦИИ
Националната асоциация на млекопреработвателите подписа договор за прилагането програма „Промоция на млечни продукти в трети страни”
ЕС одобри 3 млн. евро за промоцията на кисело мляко и сирене в Русия и Бразилия Още
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Партньорства за иновации: нови предложения на ЕК дават тласък на европейската конкурентоспособност
Те са насочени в 3 области: снабдяването със суровини, устойчивото селско стопанство, както и активния живот на възрастните хора. Още