Брой 23 (28), 02-02-2012
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

Хасковската ТПП си партнира с палатите на Кешан и Одрин в рамките на съвместен проект


Семинар за насърчаване на бизнес сътрудничеството и обмен на опит за представители на МСП се проведе в гр. Кешан, по линия на проект "Регионален българо-турски бизнес съвет “Тракия” – инструмент за повишаване на конкурентоспособността на икономиката на трансграничния регион Хасково – Одрин", по Програмата за трансгранично сътрудничество България–Турция. Проектът се изпълнява от Хасковската търговско-промишлена палата в партньорство с Одринската търговско-промишлена палата. В изпълнението на повечето дейности е включена и Търговско-промишлената палата на гр. Кешан, Турция.

На откриването на семинара присъстваха кметът на Кешан и председателите на палатите на Кешан, Одрин и Хасково - Мустафа Хелваджиоглу, Джемил Гюлер и Янчо Янев.

Български лектори представиха пред 25-те участници  в семинара актуални теми, свързани с регистрацията на фирми в България, визовия режим и начините за осъществяване на бизнес партньорство.

По линия на проекта през следващите 5 месеца предстоят следните събития: съвет на председателите на търговско-промишлените палати от трансграничния регион, конференция и изложение в Хасково с участието на фирми от област Одрин.

НОВИНИ ОТ БТПП
БТПП съдейства на своите членове за успешно представяне в Катар
В периода 13-15 март т. г. ще се състои Национална изложба на България в Катар Още
БТПП продължава работата по проект CEFTA-DIHK
По линия на проекта Палатата изготви Каталог на панаирите и изложенията в Югоизточна Европа – 2012 Още
ЗАКОНОПРОЕКТИ
Проект на промени в ЗУТ, свързани със строителството и въвеждането в експлоатация на строежите.
Със законопроект за изменение и допълнение на Закона за устройство на територията се прави реформа в областта на стратегическото устройствено планиране. Още
ДАНЪЦИ, ТАКСИ, ФИНАНСИ
НАП: Фирмите без дейност също подават годишни декларации
Срокът за подаване на годишната данъчна декларация за корпоративни данъци е 2 април и важи както за фирмите, които дължат данък, така и за тези, които не са извършвали дейност. Още
ОБРАЗОВАНИЕ, НАУКА, ИНОВАЦИИ
Приета е Националната квалификационна рамка
Тя обхваща цялата образователна система и всички квалификации в нея на девет нива Още