Брой 54 (59), 16-03-2012
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

Нова група от 20 млади фермери и земеделски производители започна професионално обучение в Ямболската търговска палата


Ямболската търговско-промишлена палата даде старт за професионално обучение на поредната учебна паралелка, включена в изпълнението на договор, сключен с Държавен Фонд Земеделие по мярка 111 „Професионално обучение, информационни дейности и разпространение на научни знания” по Програма за развитие на селските райони на Република България 2007-2013 г. Курсът е на тема "Обучение за развитие на земеделското стопанство, по професия Фермер, специалност Земеделец". В продължение на около 3 месеца, в рамките на 150 учебни часа, 20 млади фермери и земеделски производители,  които изпълняват проекти по ПРСР 2007-2013 г.,  ще се обучават по програми, разработени от аграрни специалисти и одобрени от НАПОО, в зали със съвременна презентационна техника и специализирани кабинети за провеждане на практически занятия. След завършване на курсовете за обучение, на успешно преминалите тестовете за професионална подготовка и издържан държавен изпит ще бъде издаден сертификат и удостоверение за обучение по част от професия от Центъра за професионално обучение към Ямболска ТПП.

Обучението има за цел насърчаване на иновациите в земеделските стопанства в Ямболска област, чрез повишаване на знанията и подобряване на уменията, свързани с осигуряване на адекватно равнище на техническите и икономически знания на земеделските стопани. То има за задача да насърчи земеделските стопани да инвестират в човешкия потенциал, да придобият нови знания и умения, да се утвърди европейската практика на учене през целия живот  с постигане на по-високо ниво на работната сила и професионална реализация през целия активен живот.

До края на тази година по проекта предстои формирането и обучението на още няколко паралелки от по 20 души млади фермери и земеделски производители. Обучението е отворено и достъпно за участници от цялата страна.

НОВИНИ ОТ БТПП
Нова интернет страница на Съвета на жените предприемачи към АВС
Страницата е разработена от БТПП и бе представена в Никозия Още
Нови членове на БТПП
ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ/КОНКУРСИ
Оферти за бизнес партньорство
ИКОНОМИКА
Новият доклад на Световната банка „Златен растеж: Как да се върне лустрото на европейския икономически модел"
Докладът бе представен в София от Индермит Гил, главен икономист на СБ за Европа и Централна Азия Още
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Европейският парламент разглежда проблемите на водите в Европа
Поради климатичните промени, нуждите на енергийния сектор и на земеделието все повече хора в Европа са заплашени от недостиг или липса на вода. Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Семинар „Интернационализация – възможности за развитие на бизнеса в Европа и включване в международните пазари”