Брой 95 (100), 17-05-2012
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

Започва прием на заявления по мерки 123, 313 и 322 от Програмата за селските райони


От 4 юни 2012 г. Областните дирекции на ДФ „Земеделие” ще приемат заявления за подпомагане по мерки 123 „Добавяне на стойност към земеделски и горски продукти” и 313 „Насърчаване на туристическите дейности”, а от 6 юни ще може да се кандидатства по мярка 322 „Обновяване и развитие на населените места”.

Финансовата помощ за периода на прием по мярка 123, който ще продължи до 22 юни 2012 г., е в размер на 35 млн. евро. Чрез субсидиране по мярката малките и средни предприятия от хранително-преработвателната и горската промишленост имат възможност да подобрят цялостната си дейност, конкурентоспособност и икономическа ефективност.

По мярка 313 общини и юридически лица с нестопанска цел могат да подават проектни предложения до 3 август 2012 г. Определеният бюджет за периода е 11 809 256 евро, като към него се добавя неусвоеният финансов ресурс от предишен период на прием. Целта на мярката е създаването на заетост в селските райони, като подпомага развитието на интегриран селски туризъм, разнообразяването и подобряването на туристическата инфраструктура, атракциите и съоръженията за посетители.

Финансовата помощ за обновяване и развитие на населените места е 21 млн. евро. Крайната дата за прием на заявления за подпомагане по мярка 322 е 3 юли 2012 г. Тя финансира проекти за подобряване на средата за живот в населените места от селските райони.

Подробности за условията, необходимите документи за кандидатстване и нормативната уредба са публикувани на сайта www.prsr.bg, в раздел „Мерки”.

НОВИНИ ОТ БТПП
Диалог с бизнеса: Инициатива за намаляване на административната и регулаторна тежест
Анкета на БТПП за регулаторните режими, администрирани от централната власт Още
БТПП отличи Нипроруда АД за 50-годишния юбилей
Дружеството е водещо в проучвателния, научно-изследователския и проектантски сектор Още
Новият председател на Френско-българската търговска камара посети БТПП
Камарата представлява 95% от френските компании, работещи в България Още
ЗАКОНОПРОЕКТИ
Проект за изменение на Наредбата за възстановяването на ДДС съобразно новите изисквания на EС
Усъвършенства се механизмът за връчване по електронен път на решенията за възстановяване на ДДС на данъчно задължени лица, регистрирани в други държави-членки Още
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
ЕС на срещата на върха на Г-8 в Кемп Дейвид (САЩ): „Да действаме заедно“
Целта на ЕС в Кемп Дейвид е да окаже активен принос за намирането на общи решения на най-неотложните световни предизвикателства Още