Брой 133 (138), 11-07-2012
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ РТПП/К

Информационни семинари, посветени на качеството


В България и Гърция се състоя поредица от семинари на тема „Стандартизиране на качеството: Към по-добър пазарен опит”, предназначени за предприятия, професионални асоциации, местна власт и потребители от трансграничния регион Еврос – Хасково.

Информационните дни, които се проведоха в Комотини, Орестиада, Хасково и Харманли, са част от кампанията в рамките на проект Насърчаване на процесите по стандартизация, сертификация и контрол на пазара в трансграничните региони на страните, участващи в Оперативна програма  INTERREG (Market Control), финансиран по Програма „Европейско териториално сътрудничество Гърция – България 2007-2013”.

Проектът се реализира от партньорските организации Хасковската търговско-промишлена палата, Гръцката международна бизнес асоциация, Гръцката организация по стандартизация в Солун и Професионалната и занаятчийска камара на Родопи, Гърция. Целта му е да намалят разликите в сферата на пазарния контрол между регионите, обхванати от проекта, като едновременно с това да се подпомогнат двете партниращи се държави в процеса на европейската интеграция.

По време на информационните семинари се акцентира върху важността на качеството за успеха на предприятията от трансграничния регион, изнасящи продукти на европейския и световния пазар. Присъстващите бяха запознати със стандартите и процесите, осигуряващи качеството на продуктите, с европейския опит и регламенти на ЕС, както и с пазарните тенденции.

През следващите месеци в рамките на проекта „Market Control” предстои да се проведе изследване и да се определят най-важните сектори от пограничните райони и техните потребности по отношение на знаците за съответствие, сертификация и стандартизация.

НОВИНИ ОТ БТПП
Учредена е Българо-украинска индустриална камара към БТПП
Смесената камара е отворена за нови членове Още
НОВИНИ ОТ РТПП/К
Информационни семинари, посветени на качеството
Организатори са Хасковската търговско-промишлена палата и партньорски организации от Гърция Още
НОВИНИ ОТ БРАНШОВИ ОРГАНИЗАЦИИ
Иновациите в пивоварната индустрия спестяват 8 млрд. литра вода и намаляват емисиите на СО2 със 7,1%
Съюзът на пивоварите в България публикува доклад „The Environment Performance of the European Brewing Sector” Още
ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ/КОНКУРСИ
Оферти за бизнес партньорство от EEN
ЗАКОНОПРОЕКТИ
Правителството предлага на Народното събрание да направи промени в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс
Промените транспонират в законодателството ни евродиректива Още
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
ЕК: Интересите на инвеститорите на първо място съгласно нови правила
Инвеститори, които купуват финансови продукти, ще бъдат по-добре информирани и защитени съгласно предлагани нови мерки Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
България чества 100-годишнината от Балканските освободителни войни
Открита е дарителска сметка за възстановяването на паметниците на загиналите за обединението на Родината в Балканската епопея Още