Брой 142 (652), 28-07-2014
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

ТПП Стара Загора участва в проект за стимулиране на приключенския туризъм на открито


Държавите от Черноморския регион развиват Мрежа за приключенски туризъм на открито в рамките на проект по съвместна оперативна програма Черноморски басейн.

Партньори по проекта са организации от Румъния, България, Молдова, Грузия и Турция.

България е представена от Търговско-промишлена палата - Стара Загора и от Агенцията за регионално икономическо развитие.

На 25 юли 2014 г. в Стара Загора участниците в проекта подписаха споразумение за развитие на Мрежата за приключенски туризъм на открито.

Целта на проекта е да се определят възможностите, които всяка от държавите предлага за развитие на приключенски туризъм (рафтинг, планинско колоездене, риболов, конна езда, джогинг в планината и др.). Ще бъдат проучени интересите на туристите и начините да се предложат нетрадиционни и атрактивни форми на приключенски туризъм в региона на Черно море. Самите партньорски организации няма да предлагат туристическите услуги, а това е задачата на десетките туроператорски фирми.

По време на срещата в Стара Загора бяха споделени различни идеи. Една от тях е и възможността туристите да бъдат преки участници при възстановки на моменти от исторически събития, като получат автентична роля в действието.

Ще бъдат  разработени план и стратегия за устойчиво развитие, съобщи Красимира Соколова - зам.-председател на Търговско-промишлена палата - Стара Загора.

В момента се провежда анкета сред широката общественост по темата приключенски туризъм, която всеки може да попълни на сайта на Търговско-промишлена палата - Стара Загора.

Ще бъде създаден и специализиран сайт.

В рамките на проекта ще се проведат спортни турнири и туристически панаир в Констанца, Румъния, чиято областна администрация е водещ партньор в международния проект. 

НОВИНИ ОТ БТПП
Приложение на опита от добрите практики за дуално обучение от Германия и Италия в България
Диалог в БТПП между представители на Германското дружество за международно сътрудничество (GIZ) и председателя на БТПП Цветан Симеонов Още
Центрове за кариерно развитие в услуга на работодатели и заетите лица в БТПП и 28-те Регионални ТПП/К
Проект „Повишаване на обществената нетърпимост към неформалната икономика при трудовоправните и осигурителните отношения и превантивни действия за ограничаването й” Още
Второ издание на конкурса за иновативен проект и иновативно предприятие, внедрило в дейността си иновативен продукт за 2014г.
Съветът по иновации към БТПП подготвя на платформа "Иновационна борса" Още
БТПП Ви кани да вземете участие в международната изложба ADDISBUILD, Етиопия
5-та международна изложба за строителство, строителна техника и технологии. Още
Новорегистрирани търговски представителства в БТПП
ИКОНОМИЧЕСКА ПОЛИТИКА
Пламен Орешарски: Имаме една обща цел – да направим малко по- добър нашия живот
Съсредоточихме повече усилия за стабилизиране на системата на здравеопазването. Нямахме политическо съгласие за реформиране Още
ВЪНШНОТЪРГОВСКА ПОЛИТИКА
През второто полугодие на миналата година е бил реализиран положителен резултат в областта на външната търговия
Фирмите трябва да казват в кои икономически сектори се използват техните продукти и какъв тип партньор търсят Още
БИЗНЕС СРЕДА
Стопанската конюнктура през юли 2014 година
През юли 2014 г. общият показател на бизнес климата се понижава с 3.2 пункта спрямо равнището си от предходния месец Още
СЕЛСКО СТОПАНСТВО
МЗХ актуализира проекта на Концепция относно прилагането на директните плащания в Република България от 2015 г.
По искане на браншовите организаци, средствата ще се насочат към мерки за финансиране на отраслите животновъдство, зеленчукопроизводство, овощни и трайни насаждения, биопроизводство, пчеларство, етерично маслени култури и Тематичната подпрограма за малки Още