Брой 68 (1580), 10-04-2018
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

Съветът по инвестиции към БТПП представи възможности за финансиране на инвестиционни проекти


Съветът по инвестиции към БТПП организира семинар „Възможности за финансиране от членове на Съвета по инвестиции към БТПП и представяне на инвестиционни проекти”. Модератор на събитието беше Владимир Томов, председател на Съвета по инвестиции.

Семинарът беше открит от Лъчезар Искров, член на ИС на БТПП и зам.-председател на Съвета по инвестиции към БТПП.  Зам.-председателят на БТПП Георги Стоев поздрави участниците и взе  участие в дискусиите по различни въпроси, като представи инвестиционния интерес на Япония към България.

На събитието присъстваха представители на браншови организации, банки, инвестиционни фондове, инвеститори, консултанти, представители на бизнеса, чуждестранни фирми в България, представители на  смесени палати, чуждестранни търговски представителства, клъстери, НПО, учени и др. Спонсор на мероприятието беше EOS Matrix.

Владимир Томов представи Съвета по инвестиции към БТПП, членовете на Съвета – частни инвеститори, инвестиционни фондове, банки и държавни институции, техните възможности за финансиране на инвестиционни проекти в България и други държави, както и ролята и възможностите на БТПП за подпомагане на инвестиционния процес в България и чужбина.

Мирослав Стоянов представи стартиралата наскоро инициатива на Европейската банка за възстановяване и развитие за подпомагане на малкия бизнес в България. ЕБВР предоставя 67% субсидии по договори на български фирми с български консултанти в различни области.

Томас Хигинс, инвеститор и банкер с над 20-годишен опит в България, представи възможностите за инвестиции на Empower Capital. Анна Бонева, изпълнителен директор и член на УС на Токуда Банк,  запозна участниците с новите финансови продукти на банката.

Райна Миткова, управител на EOS Matrix, разказа за финансовите възможности на финансовата институция, а колегата й Андрей Мутафов, мениджър обезпечени портфейли, представи две инвестиционни възможности в България.

Живко Иванов представи инвестиционен проект за излизане на пазара на нови капки за нос на Paralax Life Sciences с направени клинични изследвания по европейски програми.

Румен Бояджиев запозна участниците с инвестиционен проект за реконструиране и развитие на хотелски комплекс „Тривия” до София и превръщането му в съвременна почивна и жилищна база, водно-развлекателен център, медицински център и модерен спортен младежки комплекс с участието на водещи европейски футболни отбори.

Дискусиите и размяната на различни идеи между участниците продължиха на чаша вино.

За информация и представяне на инвестиционни проекти от членове и партньори на БТПП: Владимир Томов, тел: 0899 707475, e-mail: tomov@intrac-investment.com, vladimir.tomov1@abv.bg

 

НОВИНИ ОТ БТПП
БТПП и AmCham обсъдиха предстоящи съвместни инициативи
Изпълнителният директор на Американската търговска камара в България посети Палатата Още
Съветът по инвестиции към БТПП представи възможности за финансиране на инвестиционни проекти
Членовете на Съвета са частни инвеститори, инвестиционни фондове, банки и държавни институции Още
НОВИНИ ОТ РЕГИОНАЛНИ ПАЛАТИ
Покана за участие в кръгла маса на тема "Човешкият фактор в Индустрия 4.0"
Организира Русенската търговско-индустриална камара Още
ДАНЪЦИ, ТАКСИ, ФИНАНСИ
Министерството на финансите публикува разяснение за публичността на финансовите отчети на предприятията за 2017 г.
От началото на 2018 г. са в сила изменения и допълнения в Закона за счетоводството... Още
ИКОНОМИКА - АНАЛИЗИ, ПРОГНОЗИ
НСИ: Ръст на строителството през февруари с 4.1%
Годишният ръст се определя от сградното строителство Още
ПРЕПОРЪЧАНО ЧЕТИВО
Професионалното образование и реалностите в икономиката
Автор: Зорница Славова, Институт за пазарна икономика Още
ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ
Оферти за бизнес партньорство
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Конференция на тема "Интелигентно специализиране и трансфер на технологии като двигатели на новаторството за регионален растеж"
3 и 4 май в Националния дворец на културата, София Още