Брой 96 (1360), 23-05-2017
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

В БТПП гостува делегация от област Нинава, Ирак


Индустриалната палата на Нинава подписа споразумение за сътрудничество с Хасковската ТПП

В БТПП гостува делегация от област Нинава, Ирак, водена от Маджид Таха, директор на Дружеството за приятелство Кюрдистан – България. От българска страна в срещата участваха председателят на БТПП Цветан Симеонов, председателят на Хасковската търговско-промишлена палата Янчо Янев, председателят на САБ арх. Георги Бакалов, председателят на КСБ инж. Николай Станков.

Председателят на БТПП приветства интереса на иракските предприемачи да посетят страната ни и подчерта доброто сътрудничество между представителите на иракския и кюрдистанския бизнес с българските регионалните палати и особено с Хасковската търговско-промишлена палата. Той отбеляза добрата икономическа обстановка в България, ниския корпоративен данък, липсата на бюджетен дефицит, както и възможностите на БТПП, която представлява всички сектори за сътрудничество.

От иракска страна благодариха за срещата и призоваха за подновяване на сътрудничеството между двете държави, напомняйки за българското икономическо присъствие в Арабския свят през 70-те и 80-те години на миналия век.

Бе представена и дейността на Индустриалната палата на Нинава (ситуирана в гр. Мосул), която подпомага взаимодействието между частния и публичния сектор. В нея членуват над 2000 фабрики, 6000 МСП, специална комисия за привличане на фирми в региона и десетки хиляди изпълнени проекти. Изразено бе мнението, че България е добре позната в Ирак с качествени стоки и има голям потенциал за включване в множество концесии, строителни и пътни проекти в Нинава, която въпреки последиците от доскорошните военните действия, остава многолюдна област с големи пазарни нужди.

НОВИНИ ОТ БТПП
Покана за конференция „10 години България в ЕС – ползи и предизвикателства. Приносът в сътрудничеството със страните от ЦЕФТА“
Българското председателство на Съвета на ЕС - приоритети и дейности, новите перспективи Още
Брифинг на тема: „Позицията на БТПП по Брекзит и очаквани последици”
25 май от 11.45 часа в Палатата Още
В БТПП гостува делегация от област Нинава, Ирак
България има потенциал за участие в строителни и пътни проекти в Нинава Още
Нови членове на Българската търговско-промишлена палата
НОВИНИ ОТ СМЕСЕНИ ПАЛАТИ
Информационна среща за български производители на потребителски стоки - потенциални доставчици на VIVRE (vivre.eu)
Организира Българо-румънската търговско-промишлена палата Още
ТРУД И ЗАЕТОСТ
Земеделските стопани могат да заявят достъп за онлайн регистрация на еднодневните договори
Запазва се и възможността образци на еднодневни трудови договори да се заверяват на място в дирекциите „Инспекция по труда“ Още
ИНФОРМАЦИЯ ОТ СТИВ
Списък на отворени обществени поръчки в Северна Италия
Подготвен от СТИВ – Милано Още
ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ
Оферти за бизнес партньорство
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Международни панаири и изложби в чужбина
Съобщения, получени в БТПП Още