Брой 205 (1469), 26-10-2017
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

В присъствието на премиерите на България и Корея бе учредена Българо-корейска търговска камара

В присъствието на премиерите на България и Корея официално бе учредена Българо-корейска търговска камара.

България е врата към европейските пазари, тя е добър партньор. Това заяви по време на събитието премиерът на Република Корея Ли Нак-Йон. Той посочи още, че икономиката на страната ни се развива на висока скорост, а отвореният пазар дава отлични възможности за правене на бизнес.

От своя страна българския премиер Бойко Борисов заяви, че камарата предоставя нова платформа за развитието на българо-корейските отношения.

Борисов отбеляза още, че Корея е водеща в автомобилостроенето и предстои бум в развитието на киберавтомобили. Според него страната ни е изключително привлекателно място за голям завод за кибер и електромобили. Същото важи и за нашите IT паркове в сферата на технологиите, каза още премиерът. По думите му в момента се договаря общо партньорство и във военната сфера, по-конкретно при производството на бронирани машини.

В официалното събитие участие взе председателят на БТПП Цветан Симеонов. Премиерът Ли Нак-Йон изрази благодарност към БТПП за дейността й в подкрепа на бизнеса.

Новата камара ще съдейства на дружества, които развиват двустранните търговски и индустриални дейности и ще работи за привличане на инвестиции и реализиране на промишлени проекти, свързани с автомобилостроенето, енергетиката, електрониката и екологичните технологии.

Камарата ще организира обмяна на търговска и икономическа информация между България и Корея, както и регулярни срещи между бизнеса от двете държави, ще съдейства за облекчаване на процедурите за инвестиране, за ефективност на регулациите и условията за внос и износ на търговските дружества. Камарата ще работи в тясно сътрудничество с Българската търговско-промишлена палата, Корейската агенция за насърчаване на бизнеса – KOTRA, Корейската търговска и индустриална камара, както и с бизнес организациите и държавните институции.

НОВИНИ ОТ БТПП
В присъствието на премиерите на България и Корея бе учредена Българо-корейска търговска камара
Камарата ще работи в тясно сътрудничество с Българската търговско-промишлена палата Още
БТПП участва в семинар „Споразумението за свободна търговия ЕС-Япония: пътят напред”
Прогнозирани ползи и как те ще допринесат за икономически растеж и нови работни места Още
Покана за бизнес срещи в София с тайвански фирми
31 октомври, „Хотел Маринела’’ Още
НОВИНИ ОТ РЕГИОНАЛНИ ПАЛАТИ
Меморандум за сътрудничество между Русенската търговско-индустриална камара и European Union Project Innovation Centre - Ченгду, Китай
ДАНЪЦИ, ТАКСИ, ФИНАНСИ
До 31 октомври се подава декларацията за дължими данъци за третото тримесечие на 2017 г.
НАП уведомява клиентите си по имейл Още
ПРОГРАМИ И ПРОЕКТИ
Стартира подбора на финансови посредници за новия Фонд за градско развитие
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Пресконференция на евродепутати от Комисията по регионално развитие на ЕП
Институтът по математика и информатика – БАН открива виртуален музей по случай своята 70-годишнина