Брой 22 (1781), 31-01-2019
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

Със съдействието на EEN към БТПП пет български фирми получават безплатен пропуск за престижно ИКТ-изложение


От 26 до 28 февруари т.г. в Барселона ще сe проведе брокерско събитие в рамките на най-голямото изложение Mobile World Congress (MWC) в сектор ИКТ. Българска търговско-промишлена палата е съорганизатор на събитието, което се провежда по линия на Enterprise Europe Network. Тази година организаторите от испанската Агенция за конкурентоспособност на бизнеса (ACCIÓ) осигуряват безплатен пропуск за MWC за първите 25 регистрирали се фирми в двустранните бизнес срещи на EEN (до максимум 5 фирми от всяка държава от цял свят). В резултат на своевременната и активна комуникация от страна на БТПП, пет от заявилите участие фирми от България получават по един безплатен пропуск за MWC. Редовната и най-ниска цена за посещение на MWC към момента е EUR 799.  

В рамките на  Mobile World Congress се представя най-новото от света на бързоразвиващите се мобилни и информационни технологии. Ежегодно около 2000 изложители представят своите  високотехнологични продукти, а програмата на MWC съчетава различни панели - от информативни и с практическа насоченост, до събития за създатели на мобилни приложения и инициативи за свързване на стартиращи фирми и инвеститори. Към момента за участие в брокерското събитие има регистрирани 337 фирми от 39 държави.

Участието в двустранните срещи е безплатно, а регистрацията е отворена до 12.02.2019г. /вторник/, като желаещите трябва да заявят своето участие от този ЛИНК. Моля, посочете в полето „Local Support Office“„BG -– Bulgarian Chamber of Commerce and Industry (BCCI)”.  Желаещите да закупят билет за посещение на изложението Mobile World Congress може да го направят от ТУК.

За стартиращи фирми организаторите предлагат участие в 4YFN Startup еvent- събитие, което подпомага свързването им с инвеститори и предприемачи. Пропуск за 4YFN Startup event може да се закупи от ТУК, като билетът важи за безплатен вход през последния ден на изложението Mobile World Congress (на 28.02.2019г.)

Налична е и специална програма за корпорации, инвестиращи в нови технологии. Корпорации, участващи в брокерското събитие, ще получат специална подкрепа, за да изберат стартиращи фирми/МСП с които да се срещнат, а също така и безплатен 4-дневен пропуск за Mobile World Congress.

Двустранните бизнес срещи са изключителна възможност за българските фирми да се срещнат с подходящи партньори, да се възползват от уникалната възможност да посетят  изложението MWC и да се запознаят с последните новости в ИКТ сектора. 

Enterprise Europe Network към Българска търговско-промишлена палата организира редовно брокерски събития, повечето от които са с преференциални условия за МСП. Не пропускайте актуалните възможности от сайта на EEN: https://een-bcci.com/subitia/

За контакти:
Enterprise Europe Network (EEN)
Българска търговско-промишлена палата
02/ 8117 515/ 525/ 505
e-mail адрес: een@bcci.bg

 

 

НОВИНИ ОТ БТПП
Среща на социалните партньори с министъра на труда и социалната политика
Във връзка с разработването на проект за промени в Кодекса на труда Още
Новоназначеният посланик на България в Украйна посети БТПП
Представени бяха партньорските връзки на Палатата със сродни организации в Украйна Още
Със съдействието на EEN към БТПП пет български фирми получават безплатен пропуск за престижно ИКТ-изложение
Mobile World Congress, 25-28 февруари, Барселона Още
Създава се смесена търговско-промишлена палата в Италия
Офисът е в гр. Бари и около 100 фирми вече са заявили интерес за участие в сдружението Още
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Възобновяеми източници на енергия: амбициозни цели за Европа
Eнергията от „зелени“ източници да има дял 32% от потреблението до 2030 г. Още
ДАНЪЦИ, ТАКСИ, ФИНАНСИ
НАП: 60 дни остават за смяна на касовите апарати на регистрираните по ДДС
От 1 април 2019 г. се забранява отделна употреба на софтуер за продажби и касови апарати Още
Публикувано е становище относно промени в Наредба №Н-8
За съдържанието, сроковете за подаване и съхранение на данни от работодателите... Още
БАНКИ, КРЕДИТИРАНЕ
Българската банка за развитие с нов продукт в подкрепа на частните земеделски стопани
МЕЖДУНАРОДНО СЪТРУДНИЧЕСТВО
Активизира се сътрудничеството със Саудитска Арабия в аграрния сектор
Среща със заместник-министър на околната среда, водите и земеделието на Кралство Саудитска Арабия. Още