Брой 17 (1776), 24-01-2019
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

Среща с новоназначения посланик на България в Индия


Новоназначеният посланик на България в Индия – Елеонора Димитрова, посети БТПП и обсъди с председателя на Палатата Цветан Симеонов състоянието на двустранните търговско-икономически отношения между България и Индия.

В рамките на работната среща Цветан Симеонов представи дейността на БТПП, регионалната ѝ структура, и услугите, които Палатата предоставя в полза на бизнеса.  Акцент бе поствен и върху дигитализирания Арбитражен съд и неговите предимства.

Председателят запозна посланик Димитрова и с отношенията на Палатата с партньори от Индия, както и за подписаните споразумения за сътрудничество с организациите на бизнеса: Федерацията на индийските търговско-индустриални камари /FICCI/ и с PHD Chamber.

От своя страна, Елеонора Димитрова представи приоритетите си по време на мандата си в Индия, като акцентира, че секторите от взаимен интерес включват: енергетика, транспорт, земеделие, фармация, туризъм и др. Обсъдени бяха и предстоящите инициативи – сред които организирането на изложението за балкански стоки  "Балкан базар“ в Индия, двустранни посещения и др.

Цветан Симеонов изрази подкрепата на БТПП за съдействие на посланик Димитрова при изпълнение на задачите и в подкрепа на бизнеса от България и Индия.

НОВИНИ ОТ БТПП
Среща с новоназначения посланик на България в Индия
Сектори с потенциал за двустранно сътрудничество: енергетика, транспорт, земеделие, фармация, туризъм Още
Българо-японски икономически форум в София
Заместник-председателят на БТПП представи приоритетите на Българо-японския икономически съвет за 2019 г. Още
На 9 февруари в България и останалите страни членки на ЕС предстои официалният старт на системата за верификация на лекарствата
GS1 България е на разположение за въпроси, свързани със стандартната маркировка Още
НОВА НОРМАТИВНА УРЕДБА
Парламентът прие промените в Закона за личните данни
Работодателите няма да могат да държат лични данни на участници в процедура за избор на персонал за срок по-дълъг от 6 месеца Още
ЕНЕРГЕТИКА И ЕНЕРГИЙНИ РЕСУРСИ
Изменя се наредбата за критериите за устойчивост на биогоривата
Въвеждат се изисквания за предотвратяване на умишлено превръщане на суровини в отпадъци Още
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Доклад на Европейската комисия за рисковете, свързани със схемите за гражданство и право на пребиваване срещу инвестиции
В България, Кипър и Малта понастоящем се прилагат схеми, които не са достатъчно строги Още
ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ
Оферти за бизнес партньорство от Enterprise Europe Network