Брой 174 (1932), 11-09-2019
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

Обсъждане на предстоящи делови инициативи България – Корея


Калин Дамянов, председател на Търговската и промишлена камара на Република България и Република Корея, посети БТПП и обсъди с председателя на Палатата Цветан Симеонов предстоящите съвместни инициативи с Република Корея.

Целта на работната среща бе дискутиране на предстоящото посещение на министър-председателя на България  Бойко Борисов в Сеул в периода 25 – 27 септември т.г. Обсъдени бяха възможни срещи и работната програма на бизнес делегацията, която се организира от ИАНМСП.

В момента в Сеул се провежда второто заседание на Българо-корейския комитет за икономическо сътрудничество, в което участват министърът на икономиката на България Емил Караниколов и заместник-министърът Лъчезар Борисов.

---------------
По данни на Министерство на икономиката водещите стоки в износната ни листа за 2018 г. за Република Корея са: царевица; табла, пана, конзоли, пултове, шкафове и други подобни; ламарини, листове и ленти от мед; интегрални схеми и електронни микрокомплекти; ракообразни, мекотели и други водни безгръбначни, приготвени или консервирани; конвертори, леярски кофи, кокили и машини за отливане и др. Водещите стоки по вноса са: полиацетали, други полиетери и епоксидни смоли в първични форми; части и принадлежности, предназначени изключително или главно за машините и апаратите от NN 8469 до 8472; необработено олово; синтетични щапелни влакна; електрически акумулатори; пневматични гуми от каучук и др.

Съществуват възможности за разширяване на износа ни на продукти като: зърнени храни, олио, лозаро-винарски продукти, козметични/фармацевтични продукти и други. Българските вина са непознати в (Корея, поради което е необходимо по-активно рекламиране за налагане на пазара.

 

 

НОВИНИ ОТ БТПП
Обсъждане на предстоящи делови инициативи България – Корея
Българска бизнес делегация ще посети Сеул в края на септември Още
Покана за търговска мисия в Тайван
Подходяща за дистрибутори, търговски агенти, универсални магазини и търговски вериги Още
БТПП предлага преводи и легализация на документи на повече от 20 езика
Организирано е комплексно обслужване на клиентите Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Международен панаир на книгата Frankfurter Buchmesse
16–20 октомври 2019, гр. Франкфурт, Германия Още
ДАНЪЦИ, ТАКСИ, ФИНАНСИ
Нова информация за касовите апарати и софтуер за управление на продажбите в търговски обект (СУПТО)
ИКОНОМИКА - АНАЛИЗИ, ПРОГНОЗИ
НСИ: През юли най-висок ръст на продажбите на стоки по интернет
Спад в търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки Още
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
ЕС е начело в световната търговия със селскостопански продукти и продукти на хранителната промишленост