Брой 195 (1706), 12-10-2018
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

БТПП е институционален партньор на третата годишна конференция на Bloomberg TV Bulgaria – The Next Big Thing

  

Най-опитният футурист в Европа – Рей Хамънд, идва за първи път в България, за да се включи в третото издание на конференцията THE NEXT BIG THING, която се организира от Bloomberg TV Bulgaria. Събитието ще се проведе на 16 октомври от 09:00 часа в Capital Fort (София) и ще очертае най-важните икономически, технологични и научни събития от годината.

Английският футурист, журналист и автор на книги Рей Хамънд ще бъде ключов лектор по време на THE NEXT BIG THING 2018. На конференцията той ще сподели кои сфери ще са основните двигатели на бизнеса занапред и ще засегне теми като дигиталната революция, ръста на популацията, нанотехнологиите и ДНК анализите в медицината, климатичните промени, автономните автомобили, енергийните промени, глобализацията и бедността по света.

По време на събитието, Хамънд ще представи и съветите си за това как бизнесът да се подготви за бъдещето.

Вече повече от 35 години футуристът представя пред публиката вижданията си за тенденциите, които очертават бъдещето. Преди три десетилетия Хамънд прави своята уникална прогноза за Европа, която се сбъдва и така днес той изживява бъдещето, което някога е описал. Рей Хамънд неведнъж е представял вдъхновяващите си презентации на конференциите TED и е консултирал компании като Google, Apple, SAP, MasterCard, Vodafone и много други. Автор е на 14 книги за бъдещето. През 2010 г. Хамънд е награден от Михаил Горбачов със златен медал на ООН за заслуги към футурологията. На THE NEXT BIG THING Хамънд ще говори за бъдещето, което вече е тук.

Конференцията THE NEXT BIG THING е насочена към представители на международни компании и лидери на мнение от всички индустрии, браншови организации, клъстери, неправителствени организации, както и към малкия и среден бизнес.

Изправени ли сме пред нова световна финансова криза и предстоят ли икономически рискове? Как новите технологии променят бизнеса? Какво е бъдещето на медицината и здравеопазването? Отговорите на тези и още въпроси ще дадат лекторите на THE NEXT BIG THING, сред които са Тони Дю Пре (главен инвестиционен директор в Amundi Прага), Маркъс Ашуорд (колумнист в Bloomberg Opinion), Джулиан Лий (петролен стратег в Bloomberg), Роб Мейчин (оперативен директор в Endava), Красимира Чемишанска (изпълнителен директор на Amgen), Владимир Филипов (NearSoft) и Виктор Андонов (Devexperts).

Актуални новини около участниците в събитието и програмата на THE NEXT BIG THING може да следите на http://tnbt.bloombergtv.bg/ и във фейсбук страницата на Bloomberg TV Bulgaria: https://www.facebook.com/BloombergTVBG/.

Генерален партньор на THE NEXT BIG THING е БАКБ. Конференцията се провежда с подкрепата на Philip Morris Bulgaria, A1, Opel, Monbat Group. Институционални партньори са Българска търговско-промишлена палата, Български форум на бизнес лидерите, Българска стопанска камара.

 

Повече за THE NEXT BIG THING

Конференциите на Bloomberg по цял свят събират влиятелни личности, мениджъри, предприемачи и медии, за да обменят опит, да споделят полезно съдържание и да провокират дебат. THE NEXT BIG THING обединява бизнес лидери и доказани авторитети в индустрията за откровени разговори относно най-важните тенденции и предизвикателства в глобалната икономика, инвестициите, науката, технологиите и много други.

Молим членовете на БТПП, които проявяват интерес към събитието, да пишат на s.dimitrova@bcci.bg, за да могат да получат уникален промоционален код за намаление на таксата за участие.

НОВИНИ ОТ БТПП
Председателят и зам.-председателят на БТПП са преизбрани в ръководни органи на ЕВРОПАЛАТИ за 2019 година
По време на 124-та сесия на Борда на директорите Още
Развитие на технологиите в областта на подемната техника
Презентация, организирана от Клъстер Подемна техника ООД Още
Обучение “Защита на данни – капаните при приложението на GDPR“
23 октомври 2018, в БТПП Още
БТПП е институционален партньор на третата годишна конференция на Bloomberg TV Bulgaria – The Next Big Thing
Преференциални условия за членове на Палатата чрез специален промоционален код Още
НОВИНИ ОТ РЕГИОНАЛНИ ПАЛАТИ
РТИК представи проектите Restart и DiTEM на семинар
С акцент върху технологиите, които са в основата на Четвъртата технологична революция Още
ЗАКОНОПРОЕКТИ
Парламентът удължи срока за изготвянето на законопроект, уреждащ обществените отношения в земеползването
Относно собствеността, ползването, опазването и управлението на земеделските земи в България Още
ТРУД И ЗАЕТОСТ
Работодатели от Европа и страната с предложения за работа на международна трудова борса във Варна
Предимно в сферата на туризма, ресторантьорството, металургията, строителството, IT-сектора Още
ВЪТРЕШНООБЩНОСТНА ТЪРГОВИЯ
Определени са праговете за деклариране по система Интрастат за 2019 г.
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Нова стратегия за биоикономика за устойчивото развитие в Европа
За устойчивото използване на възобновяеми източници за преодоляване на глобалните предизвикателства Още