Брой 33 (1545), 15-02-2018
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

Сигурността е гарантирана – с високите технологии на изложението Секюрити Експо


Епоха на технологичните чудеса - това обобщава цялата динамична реалност на XXI век. Реалност, която се променя с всеки изминал ден чрез непрекъснато развиващите се технологии. Реалност, в която очакванията към системите за сигурност, охрана и противопожарна безопасност са все по-големи.

В отговор на високите изисквания вече четвърт век секторът на контрола за достъп, видеонаблюдение, пожароизвестяване, IT и оборудване за „интелигентни сгради“ се събира на утвърдилото се изложение Секюрити Експо. През тази година, от 7 до 10 март то ще се състои за 25-и път в Интер Експо Център - София. Секюрити експо се провежда под патронажа на Министерството на вътрешните работи, а организатори са партниращите си Българска търговско-промишлена палата и Интер Експо Център.

Видеонаблюдение от последно поколение

„Видеонаблюдението не е това, което беше“. Около тази мисъл се обединяват участниците в изложението Секюрити Експо 2018. Сред основателните аргументи за това е стремглавото навлизане на дроновете в професионалното видеонаблюдение. На посетителите ще се демонстрират възможностите на различни видове квадрокоптри. Сред тях са иновативните машини, снабдени с термовизионни камери. За нуждите на издирвателни и спасителни операции, борба с пожари и за инспекции на мащабни обекти изложителите ежегодно представят и безпилотни авиационни системи, предназначени за търсене и откриване на източници на гама лъчения и за радиационно разучаване на местности.

Основен акцент на изложението през тази година са и алармените системи. Погледите на посетителите ще бъдат привлечени от системите VideoFied, разполагащи с видео детектори за движение, които предават безжично цветно видео, до което собственикът на продукта има непрестанен достъп благодарение на безплатно мобилно приложение.

По време на Секюрити Експо 2018 ще бъде представена богата продуктова гама от интеркомите на Beninca. Те се предлагат в три разновидности – според технологията, чрез която се осъществява връзката – DECT, GSM и WiFi. Многобройни ще бъдат предложенията и за гласови оповестителни системи. Предназначен за малки и средни сгради е интегрираният панел AE300. Той се монтира на стената, а към него се подвързват само интерфейсите към линиите с високоговорители, пожарните и разговорните микрофони, връзката с пожароизвестителна централа и мрежовото захранване. Системата позволява към нея да се свържат изнесен пожарен микрофон и настолен микрофон за гласови съобщения. Посетителите ще се запознаят и с цифровите домофонни системи Laskomex, чрез които се осъществява качествена комуникация и сигурност както в малки, така и в големи жилищни сгради и комплекси.

Съвременните технологии притежават неограничени възможности. Секюрити Експо ги събира на едно място, за да осигури безопасността за дома и бизнеса в условията на съвременния свят.

Всички новини за изложение Секюрити експо ще откриете на securityexpo.bg.

НОВИНИ ОТ БТПП
Среща с посланика на Украйна Н.Пр. Микола Балтажи
За март и април са планирани събития с цел насърчаване на двустранните търговско-икономически отношения Още
БТПП участва в Дебат относно бъдещето на Европа в Брюксел
В рамките на февруарската пленарна сесия на Европейския икономически и социален комитет Още
Сигурността е гарантирана – с високите технологии на изложението Секюрити Експо
Форумът ще се проведе от 7 до 10 март в Интер Експо Център - София Още
БТПП подкрепя инициативата на Софийска енергийна агенция „Софена“
За предоставяне на млади предприятия на безвъзмездно консултиране за пестене на енергия Още
ТРУД И ЗАЕТОСТ
Агенция по заетостта: Най-малък брой регистрирани безработни през януари за последните 15 години
2/3 от заявените работни места на първичния пазар на труда са от частния сектор Още
ИКОНОМИКА - АНАЛИЗИ, ПРОГНОЗИ
НСИ: Годишната инфлация за януари 2018 г. е 1.8%
Месечната инфлация е 0.3% Още
ДАНЪЦИ, ТАКСИ, ФИНАНСИ
Фирмите подават данни за платени доходи на физически лица до 15 март
Облагаемите доходи от игри на случайността (парични, както и предметни награди на стойност над 30 лв.) също се посочват в справката Още
ПРОГРАМИ И ПРОЕКТИ
Стартира приемът по подмярка 4.2 „Инвестиции в материални активи“
Ще продължи до 16 май 2018 г. Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Делова мисия в гр. Дубна, Руска Федерация, 20.02.2018 г.
Организира Центърът на промишлеността на Република България в Москва; заявяване на участие до 16 февруари Още