Брой 113 (1377), 16-06-2017
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

Приключи първото издание на София Десерт Фест – фестивал на сладките и тестени изкушения


Над 4500 посетиха изложбената зала през 3-те дни на фестивала

Приключи първото издание на София Десерт Фест – фестивал на сладките и тестени изкушения. В него участваха 40 фирми, които предложиха разнообразни продукти*  на посетителите.

Сред участниците бяха и две учебни заведения - Европейска академия за обучение и развитие и Софийска гимназия по хлебни и сладкарски технологии. Така изложението стана платформа  за реални контакти между бизнеса и обучението в този сектор. Интересен факт е, че всички ученици от професионалните гимназии в този сектор намират работа по специалността още преди завършване. Този положителен опит БТПП ще обсъди с дирекция „Професионално образование и обучение” при МОН като добра практика за популяризиране на професионалните гимназии и възможността за бърза реализация на пазара на труда по професията, която са изучавали.

По време на изложението фирмите изложители направиха успешни контакти с фирми и големи хранителни вериги от страната – както за доставка на суровини за своето производството, така за доставка на готови сладкарски изделия.

Направеното проучване сред фирмите-участници показа удовлетвореност от предоставените условия и резултатите, както  и намерение за бъдещо участие. Още преди приключване на фестивала 80%  от фирмите  заявиха готовност да се включат в следващото издание на изложението, което се планира за месец ноември т.г.

-----------------------
* неустоими гурме предложения; уникални сурови, веган, безглутенови торти, бутикови торти, истински decadent шоколад и gelato с истински продукти - по италиански рецепти, белгийски гофрети на клечка, висококачествени ръчно приготвени шоколадови бонбони, оригинални гурме-веган десерти, сурови торти, шоколадови и безглутенови десерти, както и уникален чийзкейк (без лактоза), произведен с първото българско сирене от кашу с естествена ферментация, швейцарски шоколади, плодово вино от био малини, деликатесна баклава истински, натурален шоколад, специализирани здравословни, диетични и диабетични хранителни продукти.

 

НОВИНИ ОТ БТПП
Среща с Росен Чобанов, член на борда на Международната банка за икономическо сътрудничество
Обсъждане на възможности за партньорство в подкрепа на българския бизнес Още
Приключи първото издание на София Десерт Фест – фестивал на сладките и тестени изкушения
80% от изложителите заявиха участие и в следващото издание на фестивала през есента на т.г. Още
НОВИНИ ОТ РЕГИОНАЛНИ ПАЛАТИ
Форум „Силни региони за силна икономика“ се проведе в Международен панаир Пловдив
Представяне услугите на търговските палати и информация за нови форми на финансиране Още
Русенската търговско-индустриална камара представи онлайн обучителна платформа
Ориентирана към социалните иновации Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Семинар, посветен на предстоящото изложение WATEC в Тел Авив
Представяне на израелските достижения в областта на водния сектор – 22 юни в МОСВ Още
ПРОГРАМИ И ПРОЕКТИ
Увеличен е бюджетът по процедура BG16RFOP002-1.001 „Подкрепа за внедряване на иновации в предприятията“
ЕНЕРГЕТИКА И ЕНЕРГИЙНА ПОЛИТИКА
Министър Петкова и представители на Тотал подписаха допълнително споразумение за търсене и проучване в блок "Хан Аспарух"
Предвижда се през есента на тази година компанията да извърши и втори сондаж в блок "Хан Аспарух" Още
ИНФОРМАЦИЯ ОТ СТИВ
Инвестиционни проекти и обявени концесии в Украйна
Свързани с дейности в областта на строителството, международните превози и оперирането на пристанищна инфраструктура Още
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
ЕП гласува за повече инвестиции за бъдещето в най-нуждаещите се икономики в ЕС
ЕФСИ да гарантира географското равновесие в ЕС, подкрепата за по-малки компании и рисковите иновативни инвестиции Още