Брой 149 (1660), 07-08-2018
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

БТПП ще проведе онлайн обучение на жени предприемачи и жени бизнес ангели
 

БТПП започва записване за онлайн обучение на жени предприемачи и жени бизнес ангели. Обучителната платформа е изготвена в рамките на проект SEEWBAN - „South Eastern Europe Women Business Angels Network“, който се реализира с финансовата подкрепа на Европейската комисия. Проектът се стреми да насърчи развитието на „мрежа от жени бизнес ангели“ в Югоизточна Европа, което впоследствие да доведе до допълнителни инвестиции в женското предприемачество в региона. Крайният срок за записване е 20 август 2018 г.

В проекта участват десет партньорски организации от седем държави от ЕС. От България участници са Българската търговско-промишлена палата и Българската асоциация на жените предприемачи. Със своя богат опит и експертиза в областта на женското предприемачество в проекта участват и осем чуждестранни партньорски организации от Великобритания, Италия, Гърция, Кипър, Унгария и Словения.

Обучителната програма на онлайн платформата е съставена от няколко модула, предназначени за двете основни целеви групи – жени предприемачи и  жени бизнес ангели. Модулите съдържат интересни практични съвети, които да са от полза на обучаващите се в настоящите и бъдещите им бизнес начинания. Сред акцентите в обучението за жените предприемачи са успешното изготвяне на бизнес предложения и успешното им представяне пред инвеститори. На разположение на участниците са също и полезни видео материали.

Учебният материал е разработен със съдействието на шотландския партньор по проекта Women’s Enterprise Scotland – водеща организация в областта на женското предприемачество. Материалите за обучението са на английски език и освен за четене, са достъпни и за слушане.

Преминалите успешно обучението ще получат сертификат за завършен курс и ще бъдат поканени на двустранни срещи между най-успешните участници от всяка целева група. На така наречените пичинг събития („pitching events“) жени със стартиращ бизнес или вече утвърдени  жени предприемачи, търсещи финансиране, ще имат възможност да представят своите бизнес планове пред жени бизнес ангели и да договорят евентуална финансова подкрепа. Планира се провеждането на три такива събития в България до края на 2018 г.

Желаещите да преминат онлайн обучението, моля да се свързват с БТПП по имейл projects3@bcci.bg или на тел. 02 8117 553. Повече информация за проекта може да намерите на следния уебсайт: http://seewban.eu/

НОВИНИ ОТ БТПП
Председателят на БТПП се срещна със заместник-министъра на икономиката
Обсъди се разширяването на сътрудничеството между двете институции Още
БТПП ще проведе онлайн обучение на жени предприемачи и жени бизнес ангели
Крайният срок за записване е 20 август Още
ТРУД И ЗАЕТОСТ
Стартира второто проучване за потребностите на работодателите от кадри
Работодателите могат да посочат обхвата, професиите, компетенциите, знанията и уменията на търсените от тях кадри Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Започна регистрацията на участниците в Седмия годишен форум на Дунавската стратегия
Европейска бизнес мисия във Филипините
15-17 ноември 2018 Още
ИНСТИТУЦИИ, ДЪРЖАВНА АДМИНИСТРАЦИЯ
При пътуване в чужбина българските граждани ще получават телефонния номер на денонощната дежурна линия на МВнР
Централният регистър на особените залози ще премине към Агенция по вписванията на 1 януари 2020 г.
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Днес влиза в сила Блокиращ регламент в подкрепа на ядрената сделка с Иран
„Research EU“ запознава бизнеса с иновативните решения и разработки на МСП
ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ
Внос и дистрибуция на лекарствен продукт от Виетнам и евентуалното му производство в България