Брой 7 (1519), 10-01-2018
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

Среща на национално представителните организации на работодателите със зам.-министър Зорница Русинова


БТПП участва в среща на национално представителните организации на синдикатите и работодателите със заместник-министър Зорница Русинова. Тя се състоя на 9 януари в Министерството на труда и социалната политика.

Обсъдено бе участието на социалните партньори в събитията от календара на Българското председателство на Съвета на ЕС в областта на заетостта и социалната политика и подкрепата им за изработване на национален план за прилагане на Европейския социален стълб.

Приносът, с който България може да надгради дебата за Европейския социален стълб, е сред най-важните ангажименти на страната ни по време на председателството, каза заместник-министър Русинова.  България си е поставила за цел да завърши ангажиментите, които всички страни-членки на ЕС поеха при официалната прокламация на Стълба по време на социалната среща на върха в Гьотеборг, Швеция в края на 2017 г.  Важно е да се очертаят стъпките оттук нататък за прилагане на инициативата, добави Русинова.

Европейският социален стълб ще е основна тема на тристранната среща на върха по социалните въпроси през март в Брюксел. По време на форума европейските министри и социалните партньори ще обсъдят какво би било социалното измерение на многогодишната финансова рамка от гледна точка на ангажиментите за прилагане на Стълба.

Календарът на Българското председателство включва конференция, посветена на Европейския социален стълб по темата на 27 юни в София. Сред най-значимите събития в него е и публичното обсъждане на бъдещето на Европейския социален фонд, което ще се състои на 15 и 16 февруари в София. 

Национално представителните организации на синдикатите и работодателите ще имат активно участие и в международната конференция на тема „Бъдещето на труда“, която ще се състои на 21 и 22 март. Заключенията от форума ще бъдат представен по време на Съвета на ЕС по заетост и социална политика през юни в Брюксел.

НОВИНИ ОТ БТПП
Среща на национално представителните организации на работодателите със зам.-министър Зорница Русинова
Участие на социалните партньори в събитията от календара на Българското европредседателство Още
БТПП с грамота за успешно сътрудничество в областта на медиацията
Към Центъра за медиация при БТПП ще заработи он-лайн платформа за медиация Още
Меморандум за сътрудничество между GS1 и FIATA в областта на транспорта и логистиката
За дигитализация на документите на FIATA чрез използване на глобалната система за уникална идентификация на GS1 Още
ИКОНОМИКА - АНАЛИЗИ, ПРОГНОЗИ
НСИ: През ноември ръст на строителството с 1.4% спрямо октомври
Темпът на нарастване се забавя Още
ДАНЪЦИ, ТАКСИ, ФИНАНСИ
Декларации с баркод
Избягване на технически грешки - дължимият данък се изчислява автоматично Още
ЗА ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ
Проект на Постановление за изменение и допълнение на Правилника за прилагане на Закона за експортния контрол на продукти, свързани с отбраната, и на изделия и технологии с двойна употреба
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Национално участие в Специализирано международно изложение за храни, напитки, опаковки, машини и технологии Фудтех 2018
21-25 февруари 2018 г., гр. Пловдив Още