Брой 216 (1228), 09-11-2016
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

Цветан Симеонов: Държава без силна армия и добра индустрия не може да разчита на сериозни международни партньорски отношения


БТПП участва в Трета международна конференция на тема „ИНОВАЦИИ и СИГУРНОСТ”, организирана от Сдружение „Клуб отбранителна индустрия“ – член на Палатата.

„Палатата подкрепи известното увеличение на бюджета за отбрана и сигурност. Ние считаме, че държава без силна армия и добра индустрия не може да разчита на сериозни международни партньорски отношения“. Това заяви председателят на БТПП Цветан Симеонов в приветствието си към форума. Той отбеляза, че модерни и важни за обществото теми, свързани с иновации, киберсигурност, са намерили място в програмата. Цветан Симеонов  изказа благодарност за това, че ще бъде обсъдено и доброто сътрудничество в Германия между търговските палати и армията, тъй като само с общи усилия могат да се постигнат високи резултати.

По неговите думи оползотворяването на допълнителните средства по линия на бюджета, може да се използва за проекти, свързани с модернизиране на научно-изследователската работата в сектора, технологични решения, съпътстващи военни програми. „Имате пълната подкрепа на БТПП в посока да се работи, за да бъде защитена достойно отбранителната индустрия. Българо-израелската палата също работи активно, за да бъде разширено партньорството в тази област“, подчерта Симеонов.

„Вярвам, че високотехнологичното сътрудничество може да допринесе за нови успешни измерения на българската отбранителна индустрия, за да заеме тя отново подобаващото си място и да постига добри резултати“, заключи Цветан Симеонов.

Международната конференция се провежда на 9-10-11 ноември  в София, Централен Военен Клуб. В нея участва председателят на Израело-българската търговска палата Джеки Аруети. Доклад по време на конференцията изнесе председателят на Българо-израелската палата Христо Попов.

По време на събитието са предвидени срещи – дискусии на лидерите в иновациите, машиностроенето и кибер сигурността от Запада, Европа и Изтока.

Конференцията е адресирана към компании от отбранителната и гражданската индустрия, машиностроенето, ИКТ сектора, иновациите, сигурността и киберсигурността, старт-ъп компаниите.

С програмата на конференцията може да се запознаете ТУК.

НОВИНИ ОТ БТПП
Цветан Симеонов: Държава без силна армия и добра индустрия не може да разчита на сериозни международни партньорски отношения
БТПП участва в Международна конференция „ИНОВАЦИИ & СИГУРНОСТ" Още
Председателят на БТПП се срещна с посланика на Румъния
Отбелязани са високи темпове на растеж на двустранния стокообмен Още
БТПП участва в Среща ЕС - Индия и в информационно събитие по East Invest 2
Дискусия на предстоящи проекти по линия на East Invest 2 Още
Обучение на тема: Нови инструменти и правила за законосъобразна търговия в интернет
30 ноември 2016 г. – без такса участие Още
ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ
Оферти за бизнес партньорство от Еnterprise Europe Network
ИКОНОМИКА - АНАЛИЗИ, ПРОГНОЗИ
НСИ: Нараства износът на България за Европейския съюз
Двуцифрен спад на експорта ни за трети страни Още
ЗАКОНОПРОЕКТИ
Правителството предлага промени в Закона за защита на конкуренцията
С тях националното законодателство се привежда в съответствие с нормите на европейска директива Още
Електронните трансакции и услуги стават по-сигурни с промени в Закона за електронния документ и електронния подпис
Променя се и заглавието на закона – Закон за електронния документ и електронните удостоверителни услуги Още
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Есенна икономическа прогноза: растеж от 1,5% за еврозоната и 1,6% за ЕС през 2017 г.
Пo-дoбъp oт oчaĸвaния иĸoнoмичecĸи pacтeж пpи пpoдължaвaщo пoнижeниe нa бeзpaбoтицaта в Бългapия Още