Брой 78 (1836), 22-04-2019
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

Посланикът на Словакия посети БТПП


Н.Пр. г-н Мануел Корчек, извънреден и пълномощен посланик на Словашката Република, посети БТПП и разговаря с председателя Цветан Симеонов. В срещата участва и Виктор Петрашовски, втори секретар заместник-ръководител на мисията.

Дискутирано бе икономическото състояние в двете страни и възможностите за  постигане на още по-добри показатели. В тази връзка посланик Корчек информира за предстоящо посещение на бизнес мисия от Словакия на 21 май тази година в БТПП, в която ще участват компании от автомобилна индустрия, машиностроене, металообработващи машини, метрология, производство на бои и стоманени бетонни стълбове (списък с фирми ТУК).

За да заявите своя интерес, моля изпратете попълнена регистрационна форма на имейл irelations@bcci.bg в срок до 14.05.2019г.

По време на срещата в БТПП бе констатирано, че автомобилният сектор се развива с високи темпове и в България, което е предпоставка за бъдещо сътрудничество между фирми производители на резервни части за автомобилната индустрия в двете страни.

До края на юни тази година Словакия председателства групата на страните от Вишеградска четворка, включваща Полша, Унгария, Чехия и Словакия. По този повод в София предстои провеждане на Европейска научна конференция за условията и процесите на инвестиране, планиране, изграждане и развитие на строителната индустрия. В средата на месец май тази година предстои и провеждането на смесената междуправителствена комисия с участие на представители на държавно ниво от двете страни, като след уточняване на точния период БТПП ще информира допълнително заинтересованите компании.

Koнтакти за записване в посолството на Словакия: Виктор Петрашовски, втори секретар, заместник-ръководител на мисията tel.: +359 2 94 29 216, viktor.petrasovsky@mzv.sk 

НОВИНИ ОТ БТПП
БТПП и БАН продължават сътрудничеството си
За по-ефективно взаимодействие на бизнеса с научните среди Още
Посланикът на Словакия посети БТПП
Предстоящо посещение на бизнес мисия от Словакия на 21 май в БТПП Още
Успешни бизнес модели от областта на кръговата икономика представиха на семинар в БТПП
В рамките на проект MOVECO Още
Създайте нови бизнес партньорства: участвайте в Autopromotec, Болоня, Испания
Възможност за частично покриване на разходите! Още
Юбилейното 10-то издание на конференцията „Образование и бизнес“ ще покаже истории от бъдещето
За поредна година БТПП е сред институционалните партньори на събитието Още
НОВИНИ ОТ СМЕСЕНИ ПАЛАТИ
“EU Business Networking Evening 2019”
На 9 май в градината на Гранд Хотел София Още
ЗА ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ
Проект на Наредба за изменение и допълнение на Наредба № 3 от 2006 г. за вземането на проби и методите за анализ за целите на контрола върху акцизните стоки
ФИНАНСОВИ УСЛУГИ
ББР стартира API портал за разработчици в тестова среда
За разработчици на приложни програмни интерфейси Още
ГЛЕДНА ТОЧКА
Агенцията, за която времето е спряло
Автор: Петя Георгиева, Институт за пазарна икономика Още
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Европейска зелена седмица 2019
13-17 май Още