Брой 102 (2357), 02-06-2021
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БРАНШОВИ ОРГАНИЗАЦИИ

Открито е Специализираното изложение за земеделие БАТА АГРО




13-ото издание на Специализираното изложение за земеделие БАТА АГРО, което се организира от Българската асоциация на търговците на агротехника, беше открито с официална церемония на 1 юни. Изложението е юбилейно, тъй като отбелязва 10 години от първото издание на форума.

В официалното откриване взеха участие проф. Христо Бозуков, министър на земеделието, храните и горите, Йордан Николов, заместник-кмет на Стара Загора, както и гости от държавната и местна администрация. Събитието започна с тържествен водосвет.

БАТА АГРО 2021 е най-голямото издание на изложението като площ до момента. В него участват 184 фирми от агро сектора върху 39 617 кв. м. изложбена площ. Форумът се провежда от 1 до 5 юни на Летище Стара Загора и представя най-новото от агротехниката и технологичните иновации, както и пълно портфолио от продукти и услуги за земеделието на едно място. Това са: представители на най-големите световни брандове за земеделска техника, технологичните иновации в агро сектора, търговци на семена, торове и препарати за растителна защита, широк кръг от фирми за продукти и услуги за земеделието, включително резервни части, сервизни дейности, финансови институции, консултантски компании, автомобилни компании и други.

Традиционно БАТА АГРО се провежда на открито, което дава възможност да се види агро техниката в реални, полеви условия и да се направи тест драйв.

„През изминалото десетилетие изградихме престижния имидж на изложението и го превърнахме в най-мащабното бизнес събитие в агро сектора не само у нас, но и на Балканите. БАТА АГРО стана символ на професионализъм, високи технологии, иновации и модерно мислене в земеделието. Горди сме, че за тези 10 години БАТА АГРО спечели доверието на агро бизнеса у нас в лицето на нашите изложители, както и на хилядите земеделски производители, които ни посещават. Всички, които се интересуват от новостите в земеделието от последните две години, са добре дошли в дните до 5 юни“, коментира Даниел Минев, Председател на Управителния съвет на Българска асоциация на търговците на агротехника.

"Развитието на земеделието е възможно чрез много работа в посока на иновационните  процеси в селското стопанство и чрез активното подпомагане  на земеделското производство както по линия на европейските фондове, така и с национални средства. Подмяната на остарялата техника и необходимостта от преминаване към съвременни начини на производство е това, от което се нуждае българския земеделски стопанин, който има амбициите да се развива и да затвърждава позициите си и да навлиза на нови пазари", каза министър Бозуков.

БАТА АГРО се провежда при спазване на всички противоепидемични мерки за осигуряване безопасността и здравето на всички присъстващи. 

Всички земеделски производители и представители на бизнеса са добре дошли. Посещението е безплатно, като е необходимо да се направи регистрация – предварително на уебсайта на БАТА АГРО или на място в дните на изложението.

За повече информация:
Ния Чакова
Българска асоциация на търговците на агротехника
niya.chakova@bata-agro.com,  0889 997738

НОВИНИ ОТ БТПП
Тодор Табаков: Многократно сме водили дискусии за изменение на принципа на облагане с ДДС
Предаване „Бизнес старт“, Bloomberg TV Bulgaria Още
Покана за участие в онлайн двустранни бизнес срещи в сектор "Здравословни храни"
Възможност за посещение на интересни уебинари с вдъхновяващи лектори от водещи изследователски агенции Още
НОВИНИ ОТ БРАНШОВИ ОРГАНИЗАЦИИ
Открито е Специализираното изложение за земеделие БАТА АГРО
Участват 184 фирми на площ от 39 617 кв. м Още
БИЗНЕС СРЕДА
Министър Кирил Петков проведе среща с търговските представители зад граница
Ще бъде направено своеобразно състезание между търговските аташета за привличане на инвестиции и подпомагане на експорта Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Дигитална конференция, индивидуални бизнес срещи за създаване на бизнес партньорства между германски и български предприятия в автомобилната индустрия
29 и 30 юни 2021 г., платформа: Zoom; заявки за индивидуалните срещи-разговори до 11 юни Още
ДАНЪЦИ, ТАКСИ, ФИНАНСИ
НАП проверява над 13 700 фирми заради нелогично високи касови наличности
Данъчните напомнят по телефона и с писма на рискови дружества да прегледат счетоводните си запаси и да направят корекции Още
ТРУД И ЗАЕТОСТ
Национална кампания на Агенцията по заетостта ще подкрепя туризма
От 7 до 11 юни всички бюра по труда в страната ще организират срещи за работодатели в туризма... Още
МИТНИЧЕСКИ РЕЖИМ
От 3 юни 2021 г. влизат в сила ревизираните правила при пренос на парични средства, които се внасят в Съюза или се изнасят от него
Както за благородни метали и скъпоценни камъни и изделия от и с тях Още
СЕЛСКО СТОПАНСТВО
Започва подаването на документи по пчеларската програма от прием 2021
Одобрени са 1 952 кандидати за финансово подпомагане в размер над 8 млн. лева Още
ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ
Оферти за бизнес партньорство от ЕEN