Назад

Новоназначеният посланик на Монголия в София на посещение в БТПП



Н. Пр. г-жа Лхагвасурен Саянаа, новият посланик на Монголия в нашата страна, посети Българската търговско- промишлена палата.

Председателят на Палатата Цветан Симеонов се запозна с приоритетите на мисията на дипломата, сред които на водещо място е подкрепяне създаването на икономически отношения между фирмите от двете страни. Според посланик Саянаа светът може да оцелее само със силно партньорство. Тя прояви интерес към съдействието, което се оказва на българските фирми – МСП, в трудния период на кризата, към взаимодействието в туристическия сектор, тъй като България е популярна дестинация за международен туризъм и Монголия се интересува от опита ни.

Бе поставен акцент на сътрудничеството в областта на селското стопанство. Дипломатът сподели, че се подготвя споразумение между министерствата на двете страни, ангажирани със сектора.

Българската търговско-промишлена палата е активна в споменатите области и Симеонов се ангажира при посещение на бизнес делегация от Монголия БТПП да организира срещи с български партньори. При интерес за установяване на контакти с фирми от Монголия, компаниите могат да се обръщат към БТПП, дирекция Международно сътрудничество и международни организации e-mail: interdpt@bcci.bg

Председателят на Палатата информира посланик Саянаа относно сътрудничеството между БТПП и Монголската търговско-промишлена палата /МТПП/, която е в период на подготовка на нов закон за търговските палати. БТПП е споделила опит по темата в кореспонденция с МТПП.