Назад

Фестивалът "Най-доброто от Индия" бе открит в София




Вчера в зала "Универсиада" се състоя официалното откриване на второто издание на фестивала „Най-доброто от Индия” /„BEST OF INDIA“/. Сред официалните гости на откриването  присъстваха  Н.Пр. Санджай Рана, посланик на Индия в София, депутати, представители на бизнес общността.

В рамките на фестивала главният секретар на Българската търговско-промишлена палата Васил Тодоров  откри търговското изложение на традиционни индийски стоки, организирано със съдействието на БТПП и подкрепата на Посолство на Индия в България. 

В приветствието си към участниците посланик Рана подчерта, че събитието е част от поредица инициативи, отбелязващи 75-ата годишнина от независимостта на Индия. Той изрази увереност, че  фестивалът и изложението ще се превърнат във важна стъпка в процеса на обогатяване на икономическите връзки между Индия и България, тъй като страната ни предлага добри възможности за индийски продукти и услуги.

На изложението повече от 50 фирми от Индия представят своите висококачествени продукти и услуги. Посетителите имат възможност да се запознаят с традиционни за страната хранителни продукти като чай, подправки, ориз, подаръци и занаяти, обзавеждане на дома, текстил, бижута, козметика и др.

Работното време на изложението:

София:  11.00 - 20.00ч. зала „Универсиада”

Вход свободен за целия период

За доброто настроение на посетителите е подготвена развлекална програма, включваща индийски танци, йога демонстрации, рисуване с къна, прожекция на индийско кино, музика. Любителите на индийската кухня могат да се насладят на традиционни деликатеси.

За допълнителна информация: Email: bestindiafest@gmail.com

https://www.facebook.com/Festival.India.in.Bulgaria