Назад

Обучение по „Здравословни и безопасни условия на труд“ за браншови организации





По инициатива на Съвета на браншовите организации при БТПП бе проведено двудневно обучение по Програмата за „Здравословни и безопасни условия на труд“, с участие на браншови организации, членове на Съвета.

Събитието бе открито и ръководено от Гена Събева – председател на Съвета на БО при Палатата.

Цветан Симеонов – председател на БТПП, приветства участниците и ги запозна с изготвения доклад на заместник-министъра на икономиката и индустрията, съдържащ разработени мерки за справяне с повишените цени на горивата, природния газ и електроенергията.

Н.с. инж. Митко Мирчев представи пред участниците темата „Държавна политика по здраве и безопасност при работа“. Лекторът накратко припомни основните приоритети на концепцията  "Индустрия 4.0".

Интерес предизвика темата „Мерки за насърчаване на иновациите и растежа на предприятията“, представена от Калин Маринов – зам.-главен директор на Главна дирекция „Европейско финансиране и конкурентоспособност“ в Министерство на иновациите и растежа.

В рамките на обучението, презентация на тема „ESG стратегии и докладване – новите предизвикателства пред бизнеса“ изнесе Мариела Начева - мениджър проекти в ЕКОТИЙМ ООД, дружество с дългогодишен опит в прилагането на екологичните норми и опазването на околната среда.

Представена бе и актуалната тема „Основания за издаване на сертификати за форсмажор“.

В края на семинара браншови организации споделиха опит по създаване на стандарти за отделен отрасъл и множество трудности, които е трябвало да преодоляват за успешно реализиране на този процес.

Участниците в обучението изразиха удовлетворение от представените теми и проведени дискусии и ги оцениха като много полезни за бъдещата им работа.

Подробна информация за обучението ТУК