Назад

Регионалният иновационен център в Пловдив - важно звено в иновационната екосистема


Регионален иновационен център "Иновативни биотехнологии, биоресурси и продукти от следващо поколение" - Пловдив като партньор в консорциум  Next-Gen-BioTech EDIH извършва дейност, фокусирана върху оптимизиране на ефективността на информационните структури и повишаване на възвращаемостта от инвестициите в информационни ресурси.

Центърът предлага на българския пазар продукти и услуги, чрез които да подпомага бизнеса, като ефективно оптимизира ресурсите за създаване, съхранение и анализ на информация, улеснявайки бизнес процесите.

Консорциумът действа като фасилитатор, обединяващ индустрията, бизнеса, изследователите и местните администрации, нуждаещи се от нови технологични решения, от една страна, с компании, по-специално стартиращи фирми, които имат готови за пазара решения.

Чрез Next-Gen-BioTech EDIH компаниите имат достъп до специализирана поддръжка, за да разберат как цифровите технологии влияят върху биобазираните индустрии и как да дефинират и приложат своя план за цифрова трансформация.

Компании със средна капитализация, акселератори, инвеститори и изследователи също са част от EDIH. Чрез услугата „инвестиционна екосистема и работа в мрежа“  Next-Gen-BioTech EDIH играе брокерска роля при свързването на компании с доставчици на ИКТ решения за цифрова трансформация.

При интерес организациите и фирмите могат да се обръщат за повече информация и съдействие към екипа на Регионалния иновационен център в Пловдив:
Пловдив 4002
Р-н Централен
Бул. 6-ти септември № 126, ап.21
Тел. 0893 014 153
e-mail: riz.nextgenbiotech@gmail.com