Назад

Предстои голяма търговска мисия в Турция



Предстоящото провеждане на българска търговска мисия на тема "Sourcing From Türkiye" обсъди председателят на БТПП Цветан Симеонов със Синем Таштан, търговски съветник  към Посолството на Турция в София. В срещата участва и Бурхан Немутлу, председател на УС на Българско-турската търговско-индустриална камара.

Мисията ще се осъществи в периода 30 ноември – 1 декември 2022г. в Истанбул и обхваща следните браншове: машини; енергетика; мебели; хартии/картони и храни.

По информация на търговския отдел на турско посолство до момента интерес за участие са заявили над 170 български компании. Очаква се събитието да е най-голямото с българско участие след пандемията, в последните две години. Разходите по настаняването, включително и закуска, както и трансферите в страната на един представител от компания ще се поемат от  Министерството на търговията на Република Турция.

Планира се организиране, заедно с Търговско-промишлената палата – Бурса, на подобна мисия у нас в началото на месец февруари 2023г., насочена към бранш строителни материали.  Предстои уточняване на периода за провеждане на мисията, за което БТПП ще информира допълнително. 

Заинтересованите фирми и организации могат да потърсят  повече информация и съдействие на имейл irelations@bcci.bg