Назад

Предприемачи от Сирия се срещнаха с председателя на Палатата



Делегация от сирийски предприемачи, водена от Набил Тумех, член на парламента на Сирия, посети БТПП и разговаря с председателя Цветан Симеонов. В разговора участваха също така  Анастас Терзобалиев, изпълнителен директор на “Международна компания за развитие на туризъм и недвижими имоти“ ЕООД, работеща с арабските страни, и Михаил Аргатски, търговски директор на компанията.

Набил Тумех заяви, че правителството на Сирия предприема мерки за по-активно сътрудничество със страни, желаещи да участват във възстановяването след войната. Той подчерта, че в момента не се водят военни действия в страната.

Между Сирия и България в исторически план има добро икономическо сътрудничество, с възможности за бъдещо ползотворно развитие. Около това виждане се обединиха участниците в срещата.

БТПП изрази готовност да участва в организиране на изложение-базар на сирийски стоки през следващата година в София. От сирийска страна бе съобщено, че допълнително ще информират за възможно предоставяне на помещение от 18 000 кв. м в близост до Дамаск за постоянно изложение на български стоки.

При интерес и за допълнителна информация: дирекция „Международно сътрудничество и международни организации“, емайл – irelations@bcci.bg