Назад

Подготвя се сесия на Европейски младежки парламент в България



Председателят на БТПП Цветан Симеонов се срещна и разговаря с Калина Стефанова – главен секретар, основател и главен организатор на инициативата "Европейски младежки парламент - България".

На срещата Калина информира, че вече е започнала организацията на първата национална присъствена сесия на ЕМП България, която се предвижда да се проведе през месец април 2023 година. Очаква се на сесията  да се съберат над 200 участници от цяла Европа.

За целта  е необходимо да се съберат средства  чрез спонсори, за  да се покрие престоят на 210 човека  за 5-6 дни, както и организирането на отделните тиймбилдинги по теми от областта на икономиката, екологията, дигитализацията и други актуални въпроси .   

Председателят на Палатата потвърди готовността на БТПП да окаже съдействие за осъществяването на тази инициатива, като я популяризира сред своите членове. 

Друга възможност са регионалните палати, където има ВУЗове - в Стара Загора, Варна, Бургас, Велико Търново  и др. Ръководствата на палатите ще съдействат за установяване на контакти с фирмите-членове и синхронизиране на участието. Предстои да се проучат и възможностите на  програми, чрез които може да се промотира  идеята.

БТПП ще информира  смесените палати / камари, като членуващите в тях фирми с чуждестранно участие биха могли да подкрепят финансово идеята.

При желание да окажат финансова помощ на инициативата фирми и физически лица могат да се обръщат към Калина Стефанова - ръководител на проекта, е-мейл: kalina.stefanova@eypbg.org, GSM: 0882 868 086.

----------

Европейският младежки парламент е образователна програма, която обединява младежи, за да обсъждат неотложните проблеми на нашето време. Mисията на сдружението  е да овласти младото поколение от информирани, отворени и активни граждани, които да формират обществото.