Назад

Възможности за разширяване на икономическото сътрудничество с африканските страни



В Българската търговско-промишлена палата се проведе среща с Янко Йорданов, посланик на България в Нигерия, акредитиран и за Бенин, Гана, Конго и Руанда. Председателят на БТПП Цветан Симеонов обсъди с дипломата предстоящи дейности и планове за разширяване на икономическото сътрудничество с африканските страни.

Посланик Йорданов информира, че се подготвя търговска мисия от Лагоската търговско-промишлена палата в България в края на месец април тази година. Нигерийските компании имат интереси в секторите: фармация, информационни технологии, финансови технологии, високотехнологично земеделие, хранително-вкусова промишленост, преработвателна и консервна промишленост, образование, минно дело и др.

БТПП ще информира допълнително за точна дата на бизнес форум с нигерийски фирми, който подготвя в София.

По време на разговора бяха обсъдени и възможности за взаимодействие между БТПП, Търговската, промишлена, земеделска и занаятчийска палата в Понт Ноар, Република Конго и Националната търговско-промишлена палата на Гана. Секторите от взаимен интерес, които могат да се развиват с партньори от Конго, са: земеделие, технологии, лека промишленост.

Компаниите, заинтересовани от установяване на контакт с партньори от Нигерия, Бенин, Гана, Конго и Руанда, могат да се свържат с БТПП, дирекция Международно сътрудничество и международни организации, e-mail: interdpt@bcci.bg, тел.: 02 8117 489.