Брой 172 (1436), 08-09-2017
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

Цветан Симеонов посети ЦЕРБ - първото и най-голямо предприятие в областта на енергийните ремонти в България, член на БТПП


Председателят на БТПП Цветан Симеонов проведе среща с инж. Димитър Белелиев, председател на Съвета на директорите на ЦЕРБ и с инж. Иван Желязков, член на Съвета на директорите на Централна енергоремонтна база ЕАД. Дружеството е член на Палатата.

Предприятието за поддръжка на големи генериращи мощности в енергетиката е създадено през 1948 г. и е най-голямо предприятие в областта на енергийните ремонти в България. Притежава единствената на Балканите вагон-лодка (в експлоатация) за извършване на тежки извън габаритни товари по железопътни релси. Председателят на Палатата бе запознат с дейността на ЦЕРБ и работата на 150 служители инженери, техници.

От своя страна г-н Симеонов представи възможностите за сътрудничество с БТПП в подкрепа на бизнеса и запозна представителите на ЦЕРБ с предстоящи делегации в чужбина, подготвяни от „Международно сътрудничество и международни отношения“ при БТПП.

Цветан Симеонов предостави информация за предстоящи инициативи, които БТПП подготвя в полза на своите членове, включително стартирането на проект за видео заснемане 360°, който ще позволи визуализиране на производствени и търговски обекти, използвайки най-новите технологии за визуално представяне.

В заключение председателят на Палатата постави акцент върху АС при БТПП и неговото голямо предимство: конфиденциалността (само с разрешение на страните може да присъства външно лице), споровете се решават бързо и много по - евтино за бизнеса.

По време на разговора стана ясно, че ЦЕРБ има стипендиантска програма в подкрепа на образованието и бъдещите млади професионалисти в сферата на електроенергетиката и осигурява важни специални услуги, като столово хранене и занимални за децата на служителите.

НОВИНИ ОТ БТПП
Цветан Симеонов посети ЦЕРБ - първото и най-голямо предприятие в областта на енергийните ремонти в България, член на БТПП
С ръководството той обсъди актуални области на взаимодействие Още
Дългосрочно сътрудничество между БТПП и БАН
Директорът на Института за изследване на изкуствата при БАН се срещна с Цветан Симеонов Още
Предприети стъпки от национално представителните работодателски организации
За отмяна на правото на МС да определя допълнителни трудови възнаграждения, нерегламентирани в действащата законова уредба Още
Бизнес мисия в Коджаели, Турция 2-3 ноември 2017г.
Крайният срок за регистрация е 25 октомври Още
ПРЕПОРЪЧАНО ЧЕТИВО
НАП предупреждава, че отново се разпространява вирус от нейно име
От НАП категорично заявяват, че не са изпращали имейл с подобно съдържание Още
ТУРИЗЪМ
Отпечатването на картичката „Благодаря ви, че избрахте България!“ ще струва между 0.06 и 0.07 лева
По-различен маркетингов подход и по-различно представяне на нашата страна Още
АНАЛИЗИ, ПРОУЧВАНИЯ
НСИ: Търговия, индустрия и строителство бележат ръст
Данните показват нарастване от 7.9% на строителната продукция през юли 2017 г. в сравнение със същия месец на 2016 година Още
БЪЛГАРИЯ И ЕС
Набират се доброволци за българското председателство на ЕС
Moже да кандидатствате най-късно до 10 октомври 2017 г. Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
София ще е домакин на конференция в подкрепа на предприемачите в Източна Европа
Тя ще се състои на 23 октомври, от 9.00 до 15.30 ч., в "София тех парк", зала "Джон Атанасов" Още