БЪЛГАРИЯ И ЕС

Конкурс за наградата за положителен образ на жените в рекламата и в маркетинга 2011/2012 - Информационно бюро на Европейския парламент

На 1 юли приключва кампанията по набиране на номинации за участие в конкурса за наградата за положителен образ на жените в рекламата и в маркетинга 2011/2012.

Конкурсът се организира за първи път в България от Информационното бюро на Европейския парламент в сътрудничество с Мария Неделчева (ЕНП, ГЕРБ) и д-р Антония Първанова (АЛДЕ, НДСВ), членове на Комисията за правата на жените и равенството между половете на ЕП. Наградата е под патронажа и на Кристалина Георгиева, член на Европейската комисия.

Жури с участието на европейските депутати Мария Неделчева и д-р Антония Първанова, представители на браншови и неправителствени организации, университетски преподаватели, експерти и журналисти, ще избере най-добрите реклами. Те трябва да отговарят на условията на конкурса в три категории:

•        Рекламна кампания, публикувана, излъчвана, организирана и разпространявана по един или повече комуникационни канала в периода 01.01.2011—01.07.2012 г. в България — сроковете са описани в т. 1 от Правилата.

•        Тeлевизионен проект, предаване, репортаж, сериал, документален филм, риалити шоу, излъчени по национална или местна телевизия.

•  Социална кампания, публикувана, излъчвана, организирана и разпространявана по един или повече комуникационни канала в периода 01.01.2011 - 01.07.2012 г. в България.

•        Проект за тематична рекламна или социална кампания, медиен продукт, създадени от младежи или начинаещи специалисти на възраст 18—25 години

Наградата се организира с подкрепата на Комисията за защита от дискриминация, Обществения съвет на жените в бизнеса в България, Българската асоциация на комуникационните агенции (БАКА), Българската асоциация на ПР агенциите (БАПРА), Българското дружество за връзки с обществеността (БДВО), Съюз на българските журналисти (СБЖ), Съюз на българските художници (СБХ), Български фонд за жените, сп. Business Woman Magazine и сп. Ева. Българският скулптор Бойко Митков изработва статуетките за лауреатите.

Специфичните правила за записване са публикувани на интернет страницата на Информационното бюро на ЕП в България, както и на сайтовете на партньорските организации. За подробности се обръщайте към Информационното бюро на Европейския парламент в България, ел.поща: award-europarl-bg@europarl.europa.eu, тел. 02985 3545. По електронната поща се приемат сканирани копия на заявката и документите, преди те да бъдат предадени на хартиен носител.

За контакти:
Информационно бюро на Европейския парламент за България
epsofia@europarl.europa.eu       (02) 985 35 45
Website: http://www.europarl.bg/

БИЗНЕС СРЕДА
Министърът на финансите Асен Василев: Забраната за внос на украинско зърно до момента е нанесла щети за 146 млн. лв. на хазната
23-то международно изложение на строителната индустрия ще се проведе в периода 3 - 6 август 2023 г. в Техеран, Иран
БТПП проведе поредица от семинари, посветени на социалния диалог
В рамките на проект “SOLID”, финансиран по Норвежкия механизъм Още
Покана за информационен семинар по проект SOLID
Ще бъдат представени знания и добри практики в областта на социалния диалог Още
Европейската комисия определя правила за водорода от възобновяеми източници
Водородът е от съществено значение в плановете на Европа за декарбонизация на тежката промишленост Още
Стартират онлайн консултации с български компании за подкрепа излизането им на чужди пазари
БАЕЗ разработва интерактивен модул, чрез който ще се подкрепя всяка стъпка по планиране и реализиране на експортни проекти Още
БЪЛГАРИЯ И ЕС
Граждански диалог с комисар Мария Габриел на тема: „Образование и иновации – взаимодействия и предизвикателства“
Ще бъдат обсъдени предизвикателствата и възможностите пред България в сферата на иновациите и здравеопазването Още
Конкурс за наградата за положителен образ на жените в рекламата и в маркетинга 2011/2012 - Информационно бюро на Европейския парламент
Краен срок на кампанията по набиране на номинации - 1 юли 2012 Още