Брой 161 (1425), 23-08-2017
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

ENDEAVOR Bulgaria и БТПП в подкрепа на българските предприемачи


Изпълнителният директор на ENDEAVOR Bulgaria Момчил Василев и председателят на УС на БТПП Цветан Симеонов се срещнаха в БТПП и обсъдиха възможности за подкрепа на български компании в растеж. Изпълнителният директор на ENDEAVOR Bulgaria запозна председателя на БТПП с визията, мисията и целите на организацията. ENDEAVOR е неправителствена организация, която избира и подпомага предприемачи с големи идеи и бизнеси, които имат потенциал да се разраснат бързо в международен мащаб. Организацията вече присъства в 27 държави, а българският й офис е 3-тият в Европа.

Предприемачите от ENDEAVOR могат да бъдат ключов фактор в създаването на дългосрочен икономически растеж, работни места и иновации. ENDEAVOR предоставя на селектираните предприемачи достъп до пазари, капитал и талант в мрежата си от над 3,500 ментори и инвеститори на световно ниво.

Фокусът на ENDEAVOR е върху компании, които вече са успешни в това, което правят, но имат нужда от допълнителна експертиза, контакти, капитал и ресурси, за да предприемат следващата стъпка в своето развитие.

Председателят на Палатата запозна Момчил Василев с дейността и услугите, които БТПП предоставя в подкрепа на бизнеса в България. Възможностите на Палатата с нейните 28 регионални структури от цялата страна са предпоставка за взаимодействие и двупосочно подпомагане на успешните делови среди. Информационната база от счетоводни отчети от почти 6000 фирми, обработвани в БТПП са достоверна и надеждна информация за селектиране на компаниите, подпомагани от ENDEAVOR Bulgaria. По време на срещата бяха набелязани и възможности за провеждане на съвместни мероприятия в подкрепа на българските предприемачи.

Повече информация за дейността на компания ENDEAVOR Bulgaria тук http://www.endeavor.bg/

НОВИНИ ОТ БТПП
ENDEAVOR Bulgaria и БТПП в подкрепа на българските предприемачи
Организацията вече присъства в 27 държави, а българският й офис е 3-тият в Европа Още
Игрите в Токио 2020: Възможности за МСП от ЕС за навлизане на японския пазар и сключване на партньорства
Уебинарът е насочен към технологични МСП от ЕС, които имат амбицията да навлязат на японския пазар или да сключат партньорство с японски компании Още
Палатата организира бизнес делегация до гр. Техеран, Иран
Крайният срок за заплащане за участие и регистрация е -15 септември /петък/ Още
СЪОБЩЕНИЯ
Българските производители вече може да изнасят растителни продукти за Виетнам
ПРОГРАМИ И ПРОЕКТИ
ДФ "Земеделие" започва да изплаща субсидиите по "Натура 2000"
Три четвърти от помощта се осигурява от Европейския съюз, а 25% са от републиканския бюджет Още
ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ
Оферти за бизнес партньорство от Еnterprise Europe Network
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Близо 1.2 млн. лв. ще даде държавата за рекламни подаръци за българското председателство на ЕС, което започва на 1 януари
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
30 август - Предстои среща с китайски фирми
Събитието ще се проведе в БТПП, ул. „Искър”, № 9 от 11.00 ч., ет. 1, Зала А Още