Брой 90 (1848), 14-05-2019
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ

Бизнес делегация с провеждане на бизнес форум в гр. Ашхабад, Република Туркменистан


В периода 20 – 21 юни 2019 г. в гр. Ашхабад, Република Туркменистан, ще се проведе Четвъртото заседание на Междуправителствената българо-туркменистанска комисия за икономическо сътрудничество. Съпредседател от българска страна е Петя Аврамова, министър на регионалното развитие и благоустройството на Република България, а от туркменистанска – Батир Базаров, министър на финансите и икономиката на Република Туркменистан.

В рамките на посещението на българската делегация, между двете страни е договорено провеждането на бизнес форум в гр. Ашхабад с участието на представители на деловите среди на България и Туркменистан. Целта на бизнес форума е създаване на контакти между бизнеса от двете страни, запознаване със спецификата и възможностите на пазара, производствено коопериране, внедряване на добри производствени и търговски практики и създаване на бизнес партньорства. Очакваният краен резултат е свързан с активизиране на стокообмена между България и Туркменистан, както и стимулиране на съвместните инвестиции.

Във връзка с провеждането на Четвъртото заседание на Междуправителствената българо-туркменистанска комисия за икономическо сътрудничество, Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) сформира бизнес делегация от представители на български предприятия от следните сектори на икономиката: строителство и енергетика, транспорт, логистика, хранително-вкусова промишленост, ИКТ, селско стопанство, туризъм, текстил и др. При интерес на компании от строителния сектор към участие в търгове за изграждане на големи строителни обекти, би могла да бъде организирана среща с представители на Министерство на строителството на Туркменистан с цел предоставяне на информация по въпроси, касаещи участието в търговете.

Всички, които желаят да се включат в предстоящата бизнес делегация, следва да заявят предварителен интерес, като изпратят попълнена приложената регистрационна форма най-късно до 23.05.2019 г. на е-mail адрес: m.gerganska@sme.government.bg или a.andreeva@sme.government.bg.  Допълнителна информация може да получите на тел.: 02 940 79 79 и  02 940 79 89.

Организацията по пътуването на бизнес делегацията, включително съдействие при настаняване, вътрешни трансфери и участие в бизнес форума се осъществява от ИАНМСП.

Всички разходи, свързани с пътуването, хотелското настаняване, застраховката на командированите лица и дневните са за сметка на участниците. На регистрираните допълнително ще бъде изпратена информация с финансовите параметри на посещението и програма на събитието.

За  успешна регистрация за участие в събитието, моля очаквайте потвърждение за получена регистрационна форма и конкретно попълнени данни за участие от страна на ИАНМСП.

Приложение: Регистрационна форма

НОВИНИ ОТ БТПП
Обсъждане на възможностите за по-широко разпространение на онлайн методите за разрешаване на спорове
Среща с председателя на Фондацията за устойчиви правни инициативи - САЩ Още
Търговският съветник на Гърция в България посети БТПП
Актуалното състояние на двустранните икономически отношения и предстоящи съвместни инициативи - във фокуса на срещата Още
Проведе се десетото издание на конференцията "Образование и бизнес"
За поредна година БТПП е сред институционалните партньори на събитието Още
НОВИНИ ОТ РЕГИОНАЛНИ ПАЛАТИ
Китайска бизнес делегация посети Стара Загора
С участието на старозагорски фирми, работещи в областта на агробизнеса Още
ТРУД И РАБОТНА ЗАПЛАТА
НСИ: През първото тримесечие на 2019 г. средната брутна месечна работна заплата нараства с 3.2%
Спрямо същия период на 2018 г. ръстът в обществения сектор е 10.7%, а в частния - 12.6% Още
ГЛЕДНА ТОЧКА
Публичните предприятия – рекордни загуби и нов закон
Автор: Петър Ганев, Институт за пазарна икономика Още
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
По-евтини телефонни обаждания към други държави от ЕС от 15 май
Нови тавани на цените за международни повиквания и SMS в ЕС Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Бизнес делегация с провеждане на бизнес форум в гр. Ашхабад, Република Туркменистан
20-21 юни 2019 г.; заявяване на участие до 23 май Още