Брой 19 (1031), 28-01-2016
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ

Бизнес делегация с провеждане на бизнес форум в Техеран, Ислямска република Иран, 6-9 март 2016 г.


В периода 6-9 март 2016 г. в гр. Техеран, Ислямска република Иран, ще се проведе Осемнадесетата сесия на Междуправителствената българо-иранска смесена комисия за търговско-икономическо и научно-техническо сътрудничество. Председател от българска страна на Комисията е  Ивайло Московски, министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

В рамките на сесията се предвижда в гр. Техеран да бъде проведен бизнес форум с двустранни срещи между представители на деловите среди на двете държави. Провеждането на бизнес форума е предварително съгласувано с иранската страна и с Ръководителя на СТИВ Техеран. Бизнес форумът ще има за цел насърчаване на директните контакти между българските и иранските делови среди при създадените благоприятни условия за развитие на двустранните търговско-икономически отношения в резултат на изпълнението на Съвместния всеобхватен план за действие по иранската ядрена програма.

В тази връзка Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) сформира бизнес делегация от представители на български предприятия от следните сектори: хранително-вкусова промишленост, информационни и комуникационни технологии, текстил, химия, козметика, фармация, селско стопанство, енергетика и енергийна ефективност, автомобилна индустрия /резервни части и аксесоари/, металодобив, машини и съоръжения, строителство, инвестиции, електротехнически продукти и уреди, медицинско оборудване, транспорт, банков сектор и др.

Желаещите да участват в делегацията следва да заявят предварителен интерес, като изпратят попълнена приложената регистрационна форма и копие от международен паспорт с най-малко шестмесечна валидност, най-късно до 05.02.2016 г. на е-mail адрес: s.zapryanova@sme.government.bg. Допълнителна информация може да получите от Светла Запрянова, тел.: 02/940 7975.

Всички разходи, свързани с издаването на виза, самолетни билети, хотелско настаняване, застраховка, вътрешен трансфер и дневни, са за сметка на участниците. На регистрираните участници допълнително ще бъдат изпратени информация с финансовите параметри и подробна програма на посещението.

Приложение: Регистрационна форма

 

НОВИНИ ОТ БТПП
Среща с представител на Международната банка за икономическо сътрудничество
Обсъдени бяха конкретни възможности за взаимодействие между Палатата и международната финансова институция Още
Конференция „Устойчивост на Рамковите партньорски споразумения“
Резултатите по проект „Корпоративна социална отговорност за всеки“ - сред темите на конференцията Още
Бразилската компания Marcopolo проучва българския пазар
БТПП представи производството у нас на автомобилни части, компоненти и аксесоари - високотехнологичен и добре развит индустриален сектор Още
НОВИНИ ОТ РЕГИОНАЛНИ ПАЛАТИ
Сериозен интерес на старозагорския бизнес към дуалното обучение
За следващата учебна година избраните професии са електротехник, специалист по газова техника и готвач Още
БИЗНЕС СРЕДА
НСИ: Бизнес климатът се подобрява през януари
В резултат на оптимистичните нагласи на мениджърите от секторите услуги и строителство Още
МЕЖДУНАРОДНО СЪТРУДНИЧЕСТВО
България и Русия продължават сътрудничеството си в енергийния отрасъл
Междуправителствената българо-руска комисия за икономическо и научно техническо сътрудничество заседава в София Още
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Европейската комисия предлага нови мерки срещу избягването на данъци от компаниите
Проучване за агресивното данъчно планиране посочва основните канали, използвани от дружествата за избягване на данъци Още
ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ
Оферти за бизнес партньорство от EEN
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Бизнес делегация с провеждане на бизнес форум в Техеран, Ислямска република Иран, 6-9 март 2016 г.
В рамките на 18-ата сесия на Междуправителствената българо-иранска смесена комисия за търговско-икономическо и научно-техническо сътрудничество Още