Брой 56 (2311), 23-03-2021
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ

Мащабен индустриален и технологичен форум - "Металообработка", "Заваряване и рязане", "Прахова металургия", "Защита от корозия", „Леене и металургия“



Мащабният индустриален и технологичен форум ще се проведе в Минск от 6 до 9 април 2021 г. като част от известните изложби "Металообработка", "Машини", "Заваряване и рязане", "Прахова металургия" и "Защита от корозия". Покрития, Litmetexpo: Леене и металургия.

Предметът на изложението обхваща широк спектър от промишлени технологии в областта на металообработката, заваряването и рязането, инженерството, праховата металургия, леярството, структурните материали, опазването на ресурсите.

Повече от 100 участници ще представят новости на компании от Беларус, Русия, Германия, Китай, Латвия, Литва, Полша, Украйна, Израел, Корея, Швейцария, САЩ и други страни.

Изложбата ще включва разнообразие от машинно оборудване от всички ценови диапазони. Сред най-известните марки: Амада, ХаасАвотомация, Хермъл, Клингелнберг, Меба, Спинър, Карл Зийс, Глийсън. Посетителите ще могат да видят металорезачен и абразивен инструмент, произвеждан от BahcoTools, както и CNC системи Siemens, компресори Atlas Copco и др.

През 2021 г. изложбите на металообработката и машиностроенето ще разширят своите щандове. Новите разработки ще бъдат демонстрирани от водещите предприятия на Министерството на промишлеността на Република Беларус и Националната академия на науките на Беларус, сред които "Ред Борцлер" Станкосазвод, МЗОР, Станкогомел, Барнович Станкопрод, Витебски завод STR, БелПАЗ, Вистан, Хоумл Станкозавод, "Завод беогоргстан".

Експонати от най-новото оборудване ще бъдат на разположение на щандовете на Eurostancom LLC, EDM Технолоджи ООД, Vi-Mens LLC, Brotek LLC, CHUP Kugel, Мултитул LLC, Намас-М, Прима Пауър ЛЛС, Бел-Свер Груп ООД, Балт-Система ООД (Русия), "Altervia" (Русия), "Twing-M" е представител на Iscar (Израел) и TaeguTec (Корея), "Open Mind Technologies" (Германия), "Могиелки и Sp'ka" (Полша), "Rominex-Techno" - представител на немската компания "Rominex GmbH" и други.

Изложителите подготвят премиерни прожекции на специално разработени технически решения и проекти.

На щанда на дългогодишния изложител - Galica AG (Швейцария) ще можете да видите електрическо оборудване, оборудване за фрезоване, струговане и галванична обработка, шлифоване на оборудване, автоматизирани конструктивни системи.

Фирмата "Бротек" на своя щанд ще представи нови продукти за металообработка, инструменти и оборудване: резачки със сменяеми пластини на японския производител Kyocera, аксиален инструмент на фирмата YG-1, бормашини, тагове, резачки, инструментални иновации от Seco, широка гама от инструменти за струговане - фрезоване от фирмата Корлой. 

Изложбите са съпътствани  от мащабна бизнес програма. 

На 7 април специалистите ще се съберат на 11-ия Международен симпозиум "Прахова металургия: повърхностно инженерство, нови прахообразни композитни материали, заваряване", организиран от Националния търговски комплекс на Беларус.

Също на 7 април ще се проведе IX Международна научна и практическа конференция "Иновативни технологии, автоматизация и мехатроника в машини и прибори", организирана от Беларуския Национален технически университет.

На 8 април, Международната научна и практическа конференция "Обещаващи направления за развитието на машиностроенето и технологиите за обработка на метали" ще бъде организирана от Министерството на образованието на Република Беларус, Националната академия на науките на Беларус и Беларуския национален технически университет.

За посещения на изложби и събития от бизнес програмата, можете да се свържете с организаторите - Минскекспо: тел/факс 375 17 226 98 87, и-мейл: zvezdina@minskexpo.com.

Официалното откриване на изложенията: 6 април 2021 в 12.00 часа.

Можете да получите безплатен билет, като се регистрирате онлайн на сайта на организаторите на изложбите в Минскекспо.

Следвайте новините на Facebook: Машиностроене, Автоматизация, Електроника, МинскЕкспо и Instagram.

---------------

СТИВ - Минск е на разположение да окаже логистична подкрепа на представители на български компании за посещение на изложенията: Лъчезар Николов, E-mail: l.nikolov@mi.government.bg.

НОВИНИ ОТ БТПП
БТПП напомня: Отворена е втора покана за подаване на проектни предложения в рамките на инициативата ELIIT
Насочена специално към компании, работещи в обувната и кожарската индустрии Още
БГ Баркод: уют за дома
„Актив Декор“ ЕООД е въвела най-много продукти в електронния каталог БГ Баркод за седмицата 8-12 март 2021 г. Още
НОВИНИ ОТ ЕВРОПАЛАТИ
Кристоф Лайтл: Европейският бизнес се бори за глътка свеж въздух и също се нуждае от ваксина
Позиция в навечерието на Срещата на тристранния социален диалог Още
Онлайн обучение „Колко добре сте подготвени да продавате онлайн в Китай“ – 14 април 2021
Електронната търговия в Китай функционира в много отношения по различен начин от Европа Още
НОВИНИ ОТ РЕГИОНАЛНИ ПАЛАТИ
Експерти от „Евроклуб Жена, Ямбол“ участваха в пресконференция в Одрин за представяне на проект „Съвместен пътеводител“
За популяризиране на Одрин и Ямбол като туристически и културни дестинации Още
БИЗНЕС СРЕДА
МТСП актуализира заповедта за бизнесите, чиито служители имат право на компенсации по проект „Запази ме“
Документът е обновен съобразно затягането на противоепидемичните мерки Още
До 30 април зеленчукопроизводителите и овощарите могат да кандидатстват за целеви кредити от ДФЗ за семена и торове
ИНФОРМАЦИЯ ОТ ДИПЛОМАТИЧЕСКИТЕ МИСИИ
Покана от Британското посолство за уебинар по въпросите на търговията и сигурността
25 март 2021 г. от 11:30 до 13:40 часа в Zoom Още
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Доклад потвърждава успеха на инструмента SURE за защитата на доходите и работните места
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Мащабен индустриален и технологичен форум - "Металообработка", "Заваряване и рязане", "Прахова металургия", "Защита от корозия", „Леене и металургия“
Минск, 6 - 9 април 2021 г. Още