Брой 219 (1730), 15-11-2018
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ

Българо-беларуски бизнес форум - кръгла маса и двустранни срещи


В периода 19–21 ноември 2018 г. ще се проведе VIII-та сесия на Междуправителствената българо-белоруска комисия за търговско-икономическо и научно-техническо сътрудничество. 

На 20 ноември 2018 г., в рамките на сесията, се предвижда провеждането на кръгла маса с двустранни срещи между представители на деловите среди на двете държави. От беларуска страна се очакват представители на две индустриални зони – Свободна икономическа зона Брест и Индустриален парк „Великий камень“; БелАз, която има представителство в София; Молоко ООД; Минен електротехнически завод „В. И. Козлов“. По време на събитието ще бъдат представени икономическият потенциал на страната, възможностите за развитие на търговско-икономическите връзки, бизнес климата и условията за инвестиции в България.

Всички български компании с интерес към развитие на сътрудничество с посочените компании, както и провеждане на срещи с икономическите зони са поканени без значение от сектора, в който развиват дейност. Свободната търговската икономическа зона Брест е сериозно заинтересована от срещи с български компании със следната икономическа насоченост: мебелна промишленост; пътно-строителна техника и настилки; играчки и др. Компания техен член търси партньор за съвместно изпълнение на проект на тема:”Reconstruction of the liquid detergents manufacturing”.

При интерес за участие, компаниите следва да изпратят попълнена регистрационна форма, в срок до 16.11.2018 г. на e-mail: m.gerganska@sme.government.bg или a.andreeva@sme.government.bg. Допълнителна информация можете да получите от г-жа Милла Герганска, експерт в дирекция „Интернационализация на малките и средните предприятия“ на телефон: 02/940 7979 и г-жа Ася Андреева, експерт в дирекция „Интернационализация на малките и средните предприятия“ на телефон: 02/940 7989.

На регистрираните участници допълнително ще бъдат изпратени детайли по програмата. Работният език на кръглата маса с двустранни срещи е руски.

Приложения:

НОВИНИ ОТ БТПП
Образованието и бизнесът трябва да насърчават иновативните идеи и творческия подход
Международна конференция „Образование и бизнес: Без граници“ Още
Покана за среща с Международната търговска палата "Пътят на коприната"
20 ноември 2018 г. в БТПП Още
Семинар „Практика на Съда на ЕС по ДДС въпроси и нейното значение за българския бизнес”
22 ноември от 9 до 17 часа в сградата на БТПП Още
НОВИНИ ОТ РЕГИОНАЛНИ ПАЛАТИ
Обучение „Предприемачество от А до Я“ в Търговище
Основната цел е подготовка на младежи за собствен бизнес Още
НОВИНИ ОТ ЕВРОПАЛАТИ
Изявление на председателя на ЕВРОПАЛАТИ, след като британският кабинет одобри текста на споразумение с ЕС по условията за излизане на Обединеното кралство от общността
ТРУД И ЗАЕТОСТ
НСИ: Спад на безработицата и през третото тримесечие
В частния сектор работят 76% от наетите лица Още
ЗА ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ
Проект на изменение и допълнение на Наредба № 16-437 от 04.05.2007 г. за условията и реда за извършване на дейности с токсичните химически вещества и техните прекурсори
ОБРАЗОВАНИЕ И БИЗНЕС
Експерти от бизнеса ще преподават във висшите училища
Народното събрание прие на второ четене промени в Закона за висшето образование Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Българо-беларуски бизнес форум - кръгла маса и двустранни срещи
20 ноември, София Още
Корейско-български енергиен форум
20 ноември 2018г. от 9.30 ч. в Капитал Форт Бизнес Център Още