Брой 101 (861), 29-05-2015
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ

Българо-виетнамски бизнес форум с провеждане на двустранни срещи


На 5 юни 2015 г. в „София Хотел Балкан”, гр. София, Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, съвместно с Министерство на планирането и инвестициите на СР Виетнам, организира Българо-виетнамски бизнес форум с провеждане на двустранни срещи.

Събитието е част от програмата на официалното посещение на министър-председателя на СР Виетнам,  Нгуен Тан Зунг, който ще ръководи виетнамската официална и бизнес делегация и ще бъде придружаван от министъра на планирането и инвестициите и министъра на индустрията и търговията на СР Виетнам.

В състава на бизнес делегацията са включени представители на едни от най-големите виетнамски корпорации и фирми от секторите: банково дело, селско и горско стопанство, хранително-вкусова промишленост, дървообработване и производство на мебели, инфраструктура и строителство, енергетика и възобновяеми енергийни източници, текстил и облекло, електроника и електротехника, туризъм, недвижими имоти и др.

Целта на форума е да се осигурят възможности за създаване на преки контакти между български предприятия и потенциални техни партньори от СР Виетнам за производствено коопериране, за увеличаване обема на българския износ, за обмен на добри производствени и търговски практики и пр., като особено внимание се отдава на задълбочаване на търговско-икономическото и инвестиционно сътрудничество.

По време на форума ще бъде изнесена филмова презентация за инвестиционната среда в СР Виетнам, като основния фокус на събитието е насочен към насърчаване на директните контакти между българските и виетнамските делови среди и практическа реализация на приетия модел за икономическо сътрудничество между двете държави.

Форумът е част от мероприятията в сферата на търговско-икономическото и инвестиционно сътрудничество между двете страни, организирани за отбелязване на 65-та годишнина от установяването на дипломатическите отношения между България и Виетнам през настоящата 2015 г.

Желаещите за участие следва да заявят предварителен интерес като изпратят попълнена приложената регистрационна форма най-късно до 02.06.2015 г. на е-mail адрес: office@fpg.cc

Приложения:

НОВИНИ ОТ БТПП
Кръгла маса „Бизнес и институции в диалог за подобряване на инвестиционната среда в България“
Целта е да се генерират идеи от бизнеса за подобрени и облекчени процедури при издаването на разрешителни за строеж, провеждането на обществените поръчки... Още
БТПП участва в тържествена сесия по повод 120 години от учредяването на Пловдивската търговско-индустриална камара
И 25 години от възстановяването й като Търговско-промишлена камара - Пловдив Още
Първи годишни награди „Най-изявените млади личности на България“
БТПП връчи отличието в категория „Политически, правни, държавни въпроси“ Още
БИЗНЕС СРЕДА
НСИ: Бизнес климатът се подобрява през май
Най-чувствително условията се подобряват в сектора на услугите Още
ИКОНОМИКА - АНАЛИЗИ, ПРОГНОЗИ
Разходите на производителите у нас са се свили през април
Цените на производител в преработващата промишленост отчитат спад от 3,5% Още
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
ЕК предложи бюджет на ЕС за 2016 г. с акцент върху работните места, растежа и миграцията
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Българо-виетнамски бизнес форум с провеждане на двустранни срещи
5 юни 2015 г., „София Хотел Балкан”, гр. София Още
Земеделски и инвестиционен форум с участието на български и китайски фирми
26 юни 2015 г., от 14.00 ч. в зала „Роял” на хотел „София Хотел Балкан” Още