Брой 16 (21), 24-01-2012
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ

МИЕТ кани български туристически фирми и журналисти на бизнес обиколка из Узбекистан

Български туроператори и журналисти могат да кандидатстват за включване в опознавателна бизнес обиколка в Узбекистан с цел привличане на партньори. Тя ще се състои от 15 до 30 март 2012 г.

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков и председателят на националната компания "Узбектуризъм" Рустам Мирзаев се споразумяха в Ташкент за съвместната инициатива през октомври миналата година. Срещата им бе част от обиколката на Трайков в Кавказко-Каспийския регион. "Мегаинфотур" включва традиционно четири такива специализирани маршрута годишно – през март, юни, август и ноември.

Турът е специализиран за професионалисти и е първият от четирите за тази година, с които азиатската държава се представя като дестинация по националната си програма "Мегаинфотур".

За да се включат в тура, кандидатите трябва да попълнят до 27 януари 2012 г. заявление за участие, което може да видите тук. То трябва да се изпрати до службата по търговско-икономическите въпроси (СТИВ) в Ташкент E-mail: a.pachev@mee.government.bg; bgtorgpred@mail.ru.

Узбекската страна поема следните разходи на одобрените участници в пътуването: визи, транспорт (международен и вътрешен), настаняване в хотел с три или четири звезди, програма за опознаване на основните туристически центрове -  Ташкент, Самарканд, Бухара, Хива и др.

За международния транспорт трябва да се има предвид, че домакините покриват само разходите за самолетен билет без летищни и други такси. Полетът е с националната авиокомпания "Узбекистон хаво йуллари". В България тя няма представителство, затова всеки участник трябва да стигне за своя сметка до Истанбул или Франкфурт например, откъдето се прави връзка с узбекските авиолинии до Ташкент по предварителна резервация.

Всички кандидати-участници трябва да приложат към заявката си и копие на своя паспорт. За журналистите има изискване да изпратят и списък със свои публикации на туристическа тема, копие на паспорта и копие на актуална служебна визитка.

Допълнителна информация можете да получите на: http://uzbektourism.uz/mega-info-tours/index.html

Лица за контакт:

  • Асен Пачев: тел. +99871 2544699 – СТИВ в Ташкент, E-mail: a.pachev@mee.government.bg
  • Валерия Хагай – изп. директор на Асоциацията на частните туристически организации в Узбекистан: тел. +99871 2335178, E-mail: office@apta.uz

Срок за подаване на заявленията: 27 януари 2012 г.

НОВИНИ ОТ БТПП
Бизнесмени от Шри Ланка ще посетят страната ни
За да бъде предстоящата бизнес мисия от Шри Ланка ориентирана към конкретни делови интереси на българските фирми, Палатата приканва заинтересованите да заявят области за сътрудничество Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
МИЕТ кани български туристически фирми и журналисти на бизнес обиколка из Узбекистан
Турът е специализиран за професионалисти и е първият от четирите за тази година, с които азиатската държава се представя като дестинация по националната си програма "Мегаинфотур" Още
ДАНЪЦИ, ТАКСИ, ФИНАНСИ
Указания на НАП относно прилагането на Наредба Н-8
Предмет на указанията са съдържанието и реда за подаване на данни от работодателите... Още
ИКОНОМИКА
Готвят се нови стратегии за световната продоволствена сигурност
Очаква се към 2050 г. населението на Земята да достигне 9 млрд. и един от основните проблеми е да се осигури продоволствена сигурност. Още