Брой 174 (179), 10-09-2012
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ

Кръгла маса за бъдещето на Общата селскостопанска политика на ЕС

На 14 септември, петък, от 09.30 часа в хотел "Арена ди Сердика" (ул. "Будапеща" 2-4, София), българският член на Европейския парламент Мария Габриел от парламентарната комисия по земеделие и развитие на селските райони ще представи най-новите законодателни предложения на ЕП за реформите на Общата селскостопанска политика и за новата бюджетна рамка за периода след 2014 г.

Кръглата маса "На фокус - новите предложения на ЕП за бъдещето на Общата селскостопанска политика" се организира от Информационното бюро на Европейския парламент в България в партньорство с Агенция "Стратегма" и "Интелдей Солушънс" и с медийното партньорство на Портал Европа (www.europe.bg). В рамките на форума българският евродепутат Мария Габриел (ЕНП, ГЕРБ) ще дискутира с представители на институции, браншови организации, университетски преподаватели и студенти новите законодателни предложения на ЕП за предстоящата реформа на Общата селскостопанска политика (ОСП) на ЕС. Светлана Боянова, заместник-министър на земеделието и храните, ще представи позицията на българското правителство по въпроса.

Форумът ще се състои от два панела - първият ще е с акцент върху новите законодателни предложения на ЕП относно реформата на ОСП, а вторият ще представлява дискусия по темата "ОСП в българското средно и висше образование". Кръглата маса се организира и като продължение на кампанията „ОСП: За:връщане в бъдещето” на Портал Европа по проект, съфинансиран от Генерална дирекция „Земеделие и развитие на селските райони” на ЕК.

Участие в конференцията ще вземат представители на българските институции, браншови организации, граждански и неправителствени организации в сектора на земеделието, животновъдството и преработвателната промишленост. В рамките на форума, представители на Министерството на земеделието и храните ще обсъдят с университетски преподаватели, учители, студенти и ученици как Общата селскостопанска политика на ЕС може да бъде част от учебните планове и академични програми.

Конференцията е отворена за медии и граждани. Регистрация за участие в събитието можете да направите тук.

За повече информация:
Информационно бюро на Европейския парламент в България
тел.: 02 985 35 45
epsofia@europarl.europa.eu
www.europarl.bg

НОВИНИ ОТ БТПП
Информационен ден по инициативата „Джеръми”
Ще участват мениджъри на фондове, създадени по инициативата „Джеръми”, представители на Европейския инвестиционен фонд Още
Нови членове на БТПП
НОВИНИ ОТ БРАНШОВИ ОРГАНИЗАЦИИ
Международна конференция за железопътна инфраструктура и съоръжения
ЗАКОНОПРОЕКТИ
Проект на Закон за изменение и допълнение на Закона за насърчаване на инвестициите
Правителството предлага нови мерки за насърчаване на инвестициите в България Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Кръгла маса за бъдещето на Общата селскостопанска политика на ЕС
ПАЗАР НА ТРУДА
Първа работа за младежи до 29-годишна възраст
Целта е да се осигури заетост на безработни младежи чрез предоставяне на стимули за работодателите Още
ДАНЪЦИ, ТАКСИ, ФИНАНСИ
НАП: Българите в чужбина подават декларация, за да не дължат здравни вноски за стари периоди
Увеличение на ставките на ДДС в Испания
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Транспорт: ЕС отпуска близо 200 млн. EUR за ключови инфраструктурни проекти
За България са избрани 2 проекта Още
ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ/КОНКУРСИ
Оферти за бизнес партньорство