Назад

Форум за насърчаване на иновациите – Moldova Digital Summit 2024, ще се състои през юни в Кишинев


Между 6 и 8 юни 2024 г. в Кишинев ще се проведе Moldova Digital Summit 2024. Събитието е посветено на тенденциите и развитието на дигиталния сектор в страната. Организира се от Агенцията за инвестиции в Молдова, съвместно с други партньори.

Мероприятието ще обедини местни и международни иноватори, фирми и експерти в областта на дигиталните технологии и цифровата трансформация. Moldova Digital Summit има за цел да насърчи иновациите, сътрудничеството и международните партньорства.

Събитието ще събере над 3000 участници от Молдова, Румъния, Украйна, Полша, Обединеното кралство, Швеция и др. Moldova Digital Summit 2024 ще проучи няколко ключови стратегии за цифрово ускорение в следните сфери: обществени услуги, икономика и бизнес, развитие на умения, дигитална инфраструктура. Ще бъдат обсъдени също цифровата трансформация, глобалните цифрови екосистеми, Изкуствения интелекст и киберсигурността.

В рамките на събитието ще бъдат проведени над 25 панелни дискусии и работни срещи, а участниците ще проучат възможностите за G2B и B2B сътрудничество.

На изложбената площ от около 1000 м2 ще бъдат проведени демонстрации в реално време, като: получаване на ел. подписи, цифрови идентификационни номера, и новото приложение за обществените услуги на Република Молдова – „обслужване на едно гише“.

Още за събитието и информация за участие: https://moldovadigitalsummit.md/