Назад

Конференция RE-Source Southeast 2023


На 18 и 19 май в София ще се проведе 3-тото издание на RE-Source Southeast - най-голямото регионално събитие, посветено на корпоративното снабдяване с енергия от възобновяеми източници и ролята му в стратегиите за декарбонизация на индустрията.

Форумът за поредна година ще събере на едно място водещи представители от различни сфери във  ВЕИ сектора – производители на оригинално оборудване, дистрибутори, разработчици, ЕРС и О&M компании. Ключови европейски търговци ще обсъдят какви стратегии за ценообразуване и хеджиране на дългосрочни споразумения (PPAs) могат да бъдат приложени, а водещи финансови институции ще очертаят текущата динамика на устойчивото финансиране на ВЕИ проекти и PPAs могат да станат банкируеми, както за ВЕИ производителите, така и предприятията-консуматори.

Оператори на преносни и разпределителни мрежи, интегратори на системи за съхранение и доставчици на технологии ще обсъдят еволюцията на съхранението на енергия, интелигентните мрежи, виртуалните електроцентрали и технологиите за съхранение на енергия с голяма продължителност за решаване на предизвикателството за гъвкавост на мрежата.

Водещи компании ще дадат ярки примери за своите пътища на декарбонизация и за това какво е необходимо, за да се реализира стратегия за нулево нетно потребление в Югоизточна Европа.

Конференцията дава възможност да споделите опит и да правите бизнес с компании, които са активни или се интересуват от пазара на възобновяема енергия в България и Югоизточна Европа.

*Участието на корпоративни консуматори е безплатно (за 1 представител от компания), изисква се само регистрация

*Всички останали компании, членове на БТПП, за които участието е платено, могат да ползват 20% отстъпка от цената на билета с код BCCI20

Подробна програма с информация за темите и лекторите можете да намерите приложено и на сайта на форума.