Брой 190 (195), 01-10-2012
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

Среща в БТПП с представители от Иракски Кюрдистан


Председателят на БТПП Цветан Симеонов и Янчо Янев, съпредседател на Хасковската търговско-промишлена палата, проведоха делова среща с г-н Шекх Мустафа Абдула, председател на Съюза на вносителите и износителите от региона на Кюрдистан, Ирак. В срещата участва и директорът на Асоциацията за приятелство Кюрдистан – България, г-н Меджит Таха.

 Господин Абдула представи накратко дейността на Съюза на вносителите и износителите от региона на Кюрдистан, Ирак, обединяващ членове от четирите най-големи градове в Иракски Кюрдистан. Организацията издава лицензи, необходими на чуждите предприемачи при осъществяването на внос и износ от региона на Иракски Кюрдистан, работи много добре съвместно с министерството на търговията на Ирак за разширяване на връзките по света, и има желание да ги разшири и в България.

Съюзът подържа добри връзки с всички търговски палати от региона. В град Ербил например до момента са открити 24 консулства на европейски страни. Г-н Абдула информира за две български фирми, които със съдействието на съюа успешно развиват бизнес дейност в областта на козметиката и млечните продукти в района. 

Изказана беше благодарност на иракските гости за оказаното съдействие за организираното по-рано посещение на бизнес делегация в района на Иракски Кюрдистан. Началото на продължаващите визити в двете страни бе дадено с първите срещи с директора на Асоциацията за приятелство с Кюрдистан г-н Таха в България именно в БТПП.

 Отправено бе предложение към гостите от Ирак за организиране през следващата година със съдействието на БТПП на изложби на иракски фирми - производители в гр. София.

НОВИНИ ОТ БТПП
Новорегистрирани фирми в БТПП
Търговски представителства на чуждестранни лица, Още
ПОКАНА от БТПП
Българската Търговско Промишлена Палата ви кани на AUTO CLUB SHOW Още
Среща в БТПП с представители от Иракски Кюрдистан
Началото на визитите на бизнес делегации в района на Иракски Кюрдистан и България бе дадено с първите срещи в БТПП Още
ИКОНОМИКА - АНАЛИЗИ, ПРОГНОЗИ
Министър Делян Добрев с ново предложение за развитие на туризма
Средствата за маркетинг и реклама на туризма през следващия програмен период да се преместят от оперативна програма "Регионално развитие" в ОП "Конкурентоспособност" Още
БАНКИ, БОРСИ, ЗАСТРАХОВАНЕ
Промени в основния лихвен процент
Българската народна банка обяви нов лихвен процент - 0.03% Още