Брой 149 (2155), 05-08-2020
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

България като нова nearshoring дестинация


 

Представител на дирекция “Международно сътрудничество и международни организации” към БТПП участва в онлайн конференцията „България като нова „nearshoring“ дестинация в световен мащаб“. Тя бе организирана съвместно от Българска агенция за инвестиции /БАИ/ и петнадесет двустранни търговски и индустриални камари.

Основната цел на инициативата е България да се позиционира като отлична дестинация за релокация на производства в процеса по скъсяване на веригите на доставки /т. нар. nearshoring/. Предстои провеждането на  серия от мероприятия, свързани с брандирането на страната ни като жизнена среда за пренасяне на производствени мощности.

Събитието включваше видео конференции с представители на бизнеса, инвеститори, членове на двустранни търговски и индустриални камари. Предстои изготвянето и разпространението на брошура, представяща ключовите предимства  на България като дестинация, която може да съкрати веригите на доставки.

Участие в конференцията взеха новоназначеният зам.-министър на икономиката Стамен Янев, както и представители на ръководствата на двустранните търговски и индустриални камари и техни членове. Сред основните цели пред участниците бе оценката на  влиянието на пандемията в страната, както и анализа на възможностите за популяризиране на България  като възможна „nearshoring” дестинация.

Предимства на страната ни са геостратегическото местоположение, добрите финансови параметри в ЕС, ниските данъци, образованата и квалифицирана работна ръка, които България предлага на мултинационалните компании, за да преместят своето производство именно тук в близко бъдеще.

 

НОВИНИ ОТ БТПП
България като нова nearshoring дестинация
ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ
Пресконференция по повод „България в цифри“
НОВИНИ ОТ РЕГИОНАЛНИ ПАЛАТИ
Августиада 2020
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Покана за участие в онлайн изложение
ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ
Оферти за бизнес партньорство