Назад

Международна RIS Hub конференция DeepDiveRIS 2023


Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП), в сътрудничество с Клийнтех България, организира международна RIS Hub конференция DeepDiveRIS 2023, която ще се проведе на 28 и 29 септември 2023 г. в Софарма Ивент център, гр. София.

В качеството си на институционален хъб към Регионалната схема за иновации (RIS) на Европейския институт за иновации и технологии (EIT) Клийнтех България ще бъде домакин на конференцията, в която ще вземат участие представители на всички 11 страни, участващи в RIS (България, Хърватска, Чехия, Словакия, Естония, Унгария, Литва, Полша, Португалия, Румъния, Словения), и ще събере на едно място водещи иноватори, еко-системни лидери, старт-ъпи и високотехнологични МСП.

Регионалната схема за иновации на EIT (RIS) дава възможност за трансфер на ноу-хау и добри практики, използвайки уникалния подход на EIT за насърчаване на европейските иновации. Целта на RIS е да допринесе за увеличаването на иновативния капацитет на страните и регионите в Европа.

EIT Manufacturing обединява широка европейска мрежа от индустриални партньори, водещи академични и изследователски институции, иновативни стартъпи и високотехнологични МСП, като се стреми да ускори въвеждането на иновации с потенциал за постигане на зелените цели в областта на климата и икономиката.

Предвижда се събитието да бъде на високо национално и международно, правителствено и институционално ниво.

През първия ден на събитието ще бъдат представени нови технологии във връзка с триъгълника на знанието, подчертавайки нуждите от образование и обучение, иновации в МСП и стартиращи фирми.

Вторият ден на конференцията ще бъде изцяло насочен към практическо представяне на добри примери от иновативни МСП от различните страни, мачмейкинг и провеждане на B2B срещи.

При интерес за участие - регистрация на следния линк:
https://www.eitmanufacturing.eu/news-events/events/ris-hubs-conference-2023/DeepDiveRIS Sofia 2023DeepDiveRIS Sofia 2023


Програма DeepDiveRIS Sofia 2023