Брой 226 (483), 20-11-2013
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ ЧЛЕНОВЕТЕ НА БТПП

Нестле България ще наеме 330 млади хора в рамките на европейска инициатива за младежка заетост


Nestle needs YOUth (Нестле се нуждае от младите хора)

Нестле България ще предостави възможност за работа и стаж на 330 млади хора на възраст под 30 години от цялата страна в периода 2014-2016 г. Това обяви вчера, 19 ноември, изпълнителният директор на компанията Хуан Карлос Пералехо по време на пресконференция за представяне на българското участие в Инициатива на Нестле за насърчаване на младежката заетост в Европа - Nestle needs YOUth (Нестле се нуждае от младите хора). В пресконференцията взеха участие и: Заместник министър-председателят по икономическото развитие доц. Даниела Бобева, Министърът на образованието и науката проф. Анелия Клисарова, Заместник министърът на труда и социалната политика г-жа Росица Янкова и Заместник изпълнителният директор на Агенцията по заетостта г-н Николай Николов.

Европейската инициатива Nestle needs YOUth, бе представена на 15 ноември в Атина. В рамките на проекта Нестле пое ангажимент да създаде 20 000 работни места за младите хора в цяла Европа през следващите три години. Всички държави, в които Нестле развива своя бизнес, ще вземат участие в инициативата и България е една от страните с активно участие в нея. За периода 2014-2016 г. Нестле България ще осигури възможност за работа на 150 младежи на възраст под 30 години и ще създаде стажантски позиции и програми за обучение на още 180 младежи на същата възраст. Те ще имат възможност да работят на различни нива и в различни отдели на компанията от производство и администрация, до продажби, маркетинг, финанси, технологии, изследване и развитие.

“Важно е правителството да работи заедно с бизнеса, защото само така можем да постигнем конструктивен диалог и да помогнем на младите хора да намерят своето място на пазара на труда. Колкото повече възможности откриваме пред тях в родната им държава, толкова по-силна ще бъде тяхната мотивация да останат в България. Надявам се примерът на Нестле да бъде последван не само в Европа, но и в България и все повече компании да полагат усилия в подкрепа на младите хора.”, заяви доц. Даниела Бобева - Заместник министър-председател по икономическото развитие, при откриването на инициативата.

Корпоративната политика на компанията по отношение на човешките ресурси се характеризира с високи стандарти за здравословни и безопасни условия на труд и специални програми за професионално обучение и развитие, както и с работна среда, мотивираща откритата комуникация и инициативността на всеки служител. В унисон с принципите си за създаване на споделена стойност и ангажираност към обществено-значими инициативи в подкрепа на младите хора, през последните 17 години Нестле България развива стажантска програма, която се радва на голям интерес сред кандидатите. Благодарение на своята мотивация и отдаденост, 100% от участвалите в едногодишен стаж за 2012 г. са продължили своето професионално развитие в компанията.

НОВИНИ ОТ БТПП
БТПП ще обяви резултатите от проучването "Европейски икономически преглед 2014"
Прогноза за икономическите показатели в България за 2014 г. Още
Посланикът на Гърция посети БТПП
Предстоящото гръцко председателство на Съвета на ЕС бе сред темите на срещата Още
Възможностите за защита на българските фирми пред европейските институции бяха представени в Палатата
Активната практика в съдебни спорове пред съдилища на ЕС бе включена в представянето Още
НОВИНИ ОТ РЕГИОНАЛНИ ПАЛАТИ
Учреден е Клуб на директорите на професионалните гимназии от област Пловдив
Търговско-промишлена камара – Пловдив е сред инициаторите на сдружението Още
НОВИНИ ОТ ЧЛЕНОВЕТЕ НА БТПП
Нестле България ще наеме 330 млади хора в рамките на европейска инициатива за младежка заетост
За периода 2014-2016 г. компанията ще осигури възможност за работа на 150 младежи и ще създаде стажантски позиции и програми за обучение на още 180 млади хора Още
ДАНЪЦИ, ТАКСИ, ФИНАНСИ
Възстановеният ДДС за септември и октомври е 1,11 млрд. лева
94% от общия брой от фирмите са получили през октомври суми до 100 000 лв. Още
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Зелена светлина за „Еразъм+“
Над 4 млн. души ще получат безвъзмездна помощ от ЕС за придобиване на нови умения и подобряване на шансовете за намиране на работа Още
ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ/КОНКУРСИ
Оферти за бизнес партньорство
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Национален щанд на Международния панаир за мебели и обзавеждане в Кьолн, Германия
Краен срок за подаване на документи: 6 декември 2013 г. Още
Европейска седмица на малките и средни предприятия във Вилнюс, Литва