Назад

МОР организира дигитална конференция относно различните аспекти на дистанционната работа


Международната организация на работодателите (МОР) организира дигитална конференция относно различните аспекти на дистанционната работа и как тя може да повлияе на начина на работа след ковид кризата. Събитието ще се проведе онлайн на 8 септември 2021 от 14.00 ч. /СЕТ/.

Конференцията има за цел да потърси отговор на въпросите относно възможните промени в света на труда след пандемията. Ще се върнат ли работниците в офиса и ще се провеждат ли лични срещи? Ще останат ли практиките за работа от разстояние? Какви са нуждите, предизвикателствата и възможностите? Какви политики трябва да се приемат и на какво ниво? Това са само част от темите за дискусия.

Водещ лектор на събитието ще бъде д -р Франсиско Перес де лос Кобос Ориуел, бивш председател на Конституционния съд на Испания, професор по трудово право и социално осигуряване в Юридическия факултет на Университета Комплутенсе в Мадрид и автор на книгата за дистанционна работа, озаглавена „El trabajo a distancia“.

Участие ще вземат още представители на Световната здравна организация, Международната организация на труда, ОИСР.

Желаещите да вземат участие в конференцията е необходимо да се регистрират ТУК.

По време на конференцията ще бъде представена и официалната позиция на МОР за дистанционна работа отвъд ковид кризата, която разглежда нуждите, предизвикателствата и възможностите въз основа на оценка на разпоредбите за дистанционна работа в 30 избрани държави и в ЕС.