Брой 17 (22), 25-01-2012
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

Покана за участие в бизнес делегация за изложението „ЕУРО ГАСТРО” – Варшава


БТПП организира бизнес делегация до Полша в периода 21-23 март 2012 г. По време на визитата ще бъде посетено едно от най-големите международни изложения за хранително-вкусова и хотелиерска  индустрия  в Полша - ЕУРО ГАСТРО. През 2011 г. в изложението участват 261 изложители от 14 страни, а броят на посетителите е 19 хил. от 32 страни. ЕУРО ГАСТРО е най-голямото и най-значимото събитие за фирми от областта ХоРеКа (Хотел Ресторант Кафетерия) в Полша. То обхваща четири основни теми: кухненско оборудване, храни и напитки за гастрономията, кафе оборудване и оборудване за ресторанти и барове.

В „ЕУРО ГАСТРО” (www.eurogastro.com.pl)  участват ресторантьори, хотелиери, собственици на заведения, собственици на вериги супермаркети, дистрибутори и производители на стоки и услуги за хотелиерската и хранително-вкусовата промишленост. Българските фирми могат да участват като изложители и да представят продукцията си на „Български щанд” или да се включат само като посетители. Организираното участие в „Български щанд” е възможно при проявен интерес от минимум пет компании. БТПП ще подготви подходяща бизнес програма, съвместно с Полската търговска палата според конкретните интереси на участниците.

Разходите, свързани с посещението, възлизат на около 800 евро за посетители и включват настаняване в петзвезден хотел, самолетен билет и регистрационна такса за изложението.            За изложители разходите са приблизително 2000 евро с включени такси за изложбена площ, изграждане на щанд, самолетен билет, настаняване и регистрационна такса за изложението.

Фирмите, които желаят да участват, е необходимо да изпратят попълнена регистрационна карта до 10 февруари 2012 г. на e-mail: k.trendafilova@bcci.bg или факс: 02/9873209.

За контакти и допълнителна информация: Дирекция „Международно сътрудничество и международни организации”, Калина Трендафилова, тел.: 02/8117497 или Габриела Димитрова, тел.: 02/8117489.

НОВИНИ ОТ БТПП
Покана за участие в бизнес делегация за изложението „ЕУРО ГАСТРО” – Варшава
Фирмите могат да участват като изложители и да представят продукцията си на „Български щанд” или да се включат като посетители Още
Представителят на ТПП на Монголия у нас посети БТПП
В Монголия се търсят машини и съоръжения за хранително-вкусовата промишленост и по-специално за консервната и сладкарската промишленост. Още
ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ/КОНКУРСИ
Оферти за бизнес партньорство
Оферти от Enterprise Europe Network Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Покани за международни събития, получени в БТПП
ДАНЪЦИ, ТАКСИ, ФИНАНСИ
При напускане работодателите задължително издават служебна бележка за платените доходи
Тази промяна в Закона за данъците върху доходите на физическите лица влиза в сила от началото на 2012 г. Още
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Преговорите по бъдещия европейски фискален пакт са почти финализирани
Окончателният текст на Международното споразумение за засилен икономически съюз в ЕС ще бъде утвърден на извънредния Европейски съвет на 30 януари в Брюксел Още