Брой 84 (89), 02-05-2012
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

Покана за участие в семинар “България – новата европейска дестинация на индийския пазар”


На 22 май 2012 г. в БТПП ще се проведе семинар “България – новата европейска дестинация на индийския пазар. Възможности, перспективи, предизвикателства”. Това стана ясно по време на посещение в БТПП на представители на Сдружението за развитие на бизнес и културни отношения между България и Индия.

От индийска страна се очаква да участват десет най-големи индийски туристически компании от Делхи и Мумбай. Целта на събитието е да се даде шанс на български туристически компании да представят своите продукти и да се запознаят индийските туристически фирми с България като туристическа дестинация.  Форумът ще се фокусира върху възможностите за културен туризъм на Балканите.

Статистическите данни сочат, че през 2011 г. страната ни е посетена от по-малко от 4000 индийски туристи. За сравнение Германия е посетена от 500 хил. индийски туристи (2010 г.), а Франция - от 200 хил. индийски туристи (2011 г.).

Събитието се организира с подкрепата на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма на България, БТПП, Асоциация на българските туроператори и туристически агенти, Сдружението за развитие на бизнес и културни отношения между България и Индия, Асоциацията на хотелиерите и ресторантъорите в България. 

Сдружението за развитие на бизнес и културни отношения между България и Индия кани компании, които имат интерес към създаването на ефективни международни бизнес контакти, да се регистрират в бизнес каталог: http://www.fdbcib.com/business-catalog/add-your-company/

Първите 10 регистрирани компании ще имат възможността за безплатна реклама на сайта на Сдружението за период от 1 месец (http://www.fdbcib.com)

Тези, които се регистрират до 6 май 2012 и заявят участие за форума, ще получат 10% отстъпка от таксата за участие във форума, която е 240 лв..

Програма и формуляр за участие тук

Краен срок за заявяване на участие: 18 май.

За контакти и допълнителна информация: тел.: 0887 920 009; Е-mail: pco@ianatour.com

НОВИНИ ОТ БТПП
Новият посланик на Индонезия в България посети БТПП
На 7 май новият посланик ще се срещне с представители на българския бизнес Още
Покана за участие в семинар “България – новата европейска дестинация на индийския пазар”
Десет най-големи индийски туристически компании от Делхи и Мумбай ще участват в семинара Още
Новорегистрирани търговски представителства на чуждестранни лица
ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ/КОНКУРСИ
Оферти за бизнес партньорство
Оферти от Enterprise Europe Network Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Форум “Франция среща Югоизточна Европа” в София
МИТА И АКЦИЗИ
Нови искания за суспендиране на митата
Български производители, които считат, че тези предложения ще накърнят икономическите им интереси, могат да подадат възражения Още
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Евростат: Безработицата в ЕС през март е 10.2%, в България 12.6%
Без работа в 27-те страни-членки са общо 24.772 млн. души Още
ЕК събира мнения как да бъдат изграждани мрежи за бърз интернет с по-малко разходи
Публичната консултация ще продължи до 20 юли 2012 г. Още