Брой 244 (249), 14-12-2012
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

Председателят на БТПП връчи 12 от наградите на най-силните марки в България SuperBrands


Google е най-силната марка в България, а bTV е лидер сред българските брандове според резултатите от независимото проучване на потребителския сегмент на българския пазар, което се провежда за трети пореден път у нас по инициатива на глобалната организация Superbrands.

Наградите бяха обявени на 12 декември на бляскава церемония в Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Световната интернет търсачка измести досегашния двукратен лидер Coca-Cola, а националната телевизия изпревари убедително мобилния оператор „М-Тел“. Google е безспорен фаворит и сред вота на хилядите потребители, гласували в интернет. За пръв път в историята на класацията у нас в Топ 20 попада и още една българска марка – „Девин“. От номинираните в различни категории и сектори 1500 марки, опериращи на българския пазар, 500 бяха избрани за Superbrands в промоционалната програма за 2012–2013 г. на международната брандинг организация.

Някои от досегашните лидери по категории и сектори запазват водещите си позиции, но при други се наблюдава динамика: BMW измести Mercedes-Benz от първата позиция в категорията „Автомобили“; при вината марката Todoroff отстъпи на „Домейн Бойар“; Apple изпревари Nokia при технологиите; Уникредит Булбанк е лидер сред финансовите институции, „Маджаров“ измести „Тандем“ от първата позиция в сегмента на месните продукти, а българската верига за бързо хранене HAPPY отстрани от първата позиция досегашния лидер в категорията McDonald's. M3 Communications Group, Inc. спечели приза на престижната глобална програма за четвърта поредна година. 

Проектът е част от глобалната програма Superbrands, която оперира в над 80 страни и промотира водещите марки на националния пазар, както и добрите бизнес практики. За втора поредна година изданието е придружено от специално приложение – Responsible Superbrands, посветено на обществената значимост на социално отговорния бизнес.

Борислав Стефанов, изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции, поднесе приветствие към участниците, организаторите и наградените. Гости на събитието бяха още Петко Николов, председател на Комисията за защита на конкуренцията, и Цветан Симеонов, председател на Българската търговско-промишлена палата, дипломати, бизнесмени.

НОВИНИ ОТ БТПП
Българска бизнес делегация участва в инвестиционен форум в Токио
Японски компании, които работят в България, представиха своето виждане за това как се прави бизнес у нас и успешните си практики Още
Председателят на БТПП връчи 12 от наградите на най-силните марки в България SuperBrands
Класацията е на база резултатите от независимото проучване на потребителския сегмент на българския пазар Още
Връчиха наградите „Работодател на годината“
Водещо при определянето на номинациите е съчетаването на икономическите и социалните стимули Още
БТПП организира среща на партньорите по проект „RECULTIVATUR”
Разработва се международна взаимосвързана система от нови туристически продукти чрез стимулиране и използване на религиозно-културното наследство Още
Представителят на Централно-сибирската търговско-промишлена палата за България посети БТПП
ИКОНОМИКА - АНАЛИЗИ, ПРОГНОЗИ
S&P потвърди суверенния кредитен рейтинг на България на BBB/A-2 със стабилна перспектива
Очакванията на кредитната агенция са за реален растеж на БВП от 1,7% през 2013 г. Още
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Европейската комисия стартира обществена консултация относно Интегрирания пазар за доставки на колетни пратки
Целта е да се даде тласък на електронната търговия в ЕС Още
ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ/КОНКУРСИ
Оферти за бизнес партньорство
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Министър Томислав Дончев представя проект на Закон за управление на средствата от ЕС